Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Segla i Stockholms skärgård!

Foto; pixabay.com

Vi har släktingar i Stockholm som älskar att segla. Men på äldre dagar har de inte orkat med sin egen segelbåt som vi fick följa med i yngre dagar. Istället brukar de hyra segelbåt som hela tjocka släkten kan följa med ut på havets böljande blå vågor.  Själv är jag helt novis vad det gäller segling men man behöver inte kunna någonting när man har så erfarna skeppare med sig ut till sjöss. Och förutom själva hyran av en modern, fullutrustad yacht, från seglaistockholm.se så ingår en utbildad skeppare/instruktör varför vi kan bara luta oss tillbaka och njuta av saltstänkta vågor och vindens sång i riggen och ha en härlig dag i skärgården!

skargard600

Att segla är ingen barnlek. Det gäller att ha kontroll på sin skuta annars kan det bli farligt. Man är inte ensam ute i skärgården. På sommaren vimlar det av seglarfolk och hälften kunde vara nog tycker en annan landkrabba. Min släkting som tar livet med en stor portion humor med sig i bagaget brukar säga att det farligaste för en landkrabba med att segla i Stockholms skärgård är att man kan bli biten av det. Det har jag dock inte blivit ännu men det är väldigt trevligt att komma ut för några dagar och känna sig som en sjöman. Extra trevligt blir det när vi angör någon brygga och går upp på någon ö där man kan känna fast mark under fötterna igen. Det brukar dock ta en liten stund innan marken slutar gunga under en..