Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Eurovision Song Contest i maj

Kungsträdgården. Foto; Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Stockholm bjuder in till 14 dagars evenemang under Eurovision Song Contest i maj

En tvåveckors musikfest i Kungsträdgården och ett helt nytt koncept för Euroclub är några av nyheterna som presenterades av Karin Wanngård (s), finansborgarråd i Stockholms stad när Wien lämnade över stafettpinnen till Stockholm vid en ceremoni i Stadshuset. Eurovision Village i Kungsträdgården blir den stora festplatsen för allmänheten. Under fjorton dagar, mellan 2-14 maj blir det program från två scener, restauranger och upplevelser för både stora och små i hela området.

Stockholm är musik. Eurovision hör hemma i Stockholm. Idag vill vi bjuda alla Eurovision fans att tillsammans mötas i vår vackra stad under fjorton dagar i maj. I år introducerar vi dessutom ett nytt koncept för Euroclub, där Euroclub och Euro Fan Café byggs bredvid varandra. Här kommer fans, delegationer, besökare och Stockholmare kunna äta lunch samtidigt som de kan följa repetitionerna i Globen från stora tv-skärmar, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

Euroclub och Euro Fan Café blir ett 2 800 kvadratmeter stor lokal i två våningar, på Skeppsbron vid Kungliga slottet med utsikt över Stockholms ström. Dagtid öppet för alla, och under kvällarna byter Euroclub skepnad till en nattklubb för ackrediterade fans och delegationer.

Läs mer på VisitStockholm.com