Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Europe till Cirkus för exklusivt 30-årsfirande av The Final Countdown!

Foto; Enrico Dal Boni

1986 släpptes en milstolpe i Europes framgångsrika karriär: det älskade albumet The Final Countdown. Ett album som spelat en stor roll i de framgångar de svenska ikonerna har skördat världen över. Nu fyller albumet 30 år och det ska firas med en unik turné. Firandet börjar den 8 november på Cirkus i Stockholm och totalt blir det 10 konserter, med slut i Milano den 20 november.

Biljetterna till jubiléet släpps fredagen den 18 mars kl 09.00.

För första gången någonsin kommer The Final Countdown att spelas i sin helhet. Utöver det kommer bandet även att spela flera andra hits från sin katalog. Joey Tempest beskriver jubiléet så här:

”Med en katalog så omfattande som vår, så är det svårt att tillägna en så stor del av setlisten för ett helt album. Men det här jubiléet är speciellt och vi vill ge våra fans vad de har önskat av oss! Hela bandet är oerhört stolta och förväntansfulla inför chansen att få spela hela albumet från start till slut, speciellt eftersom det var detta album som gjorde det möjligt för oss att bli ett internationellt rockband och turnera världen över. För att göra kvällen extra speciell så kommer vi även att spela låtar från War Of Kings och andra album vi inte har spelat från så mycket tidigare. Det kommer att bli en majestätisk och minnesvärd show för oss alla. Hoppas att vi får se er på konserterna!”

Förra året vann bandet en ”Classic Rock Award” på Londons Roundhouse och även Rockbjörnen i Sverige. Efter en framgångsrik turné med det rosade senaste albumet ”War Of Kings” är det nu dags att blicka framåt mot jubileumsturné och arbete i studion med en uppföljare till ”War of Kings” som beräknas till april 2017!

Med sitt elfte(!) album på väg under 2017 finns det nu en härlig nyenergi i bandet, som startade upp igen 2004 efter en tids uppehåll. Joey Tempest säger själv:
”Med fem nya album, tre live-DVDs och otaliga konserter känner vi oss fortfarande äventyrslystna och kreativa! Vi har utan tvekan det bästa jobbet i världen och våra fans, gamla som nya, är de som bär oss framåt!”

Ses på Cirkus den 8 november för ett 30-årsfirande man inte vill missa!

www.europetheband.com

Datum

8.11 – Stockholm, Cirkus

Biljetter

Biljetterna kostar 475-525 kr + serviceavgift och säljs via www.LiveNation.se, www.Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.