Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Naturen genom linsen!

Tjolöholms Slott är under 2016 del av Gothenburg Green World, ett evenemang som vill lyfta fram de många fantastiska trädgårdar som finns i Västsverige. Och naturen på Tjolöholm är temat i den utställning som nu visas i Galleri Tjolöholm.

Färgsprakande fotoutställning

Kungsbacka fotoklubb har låtit sig inspireras av landskapet kring slottet, och resultatet har blivit en färgsprakande fotoutställning. Medverkande fotografer: Eva Boberg, Christer Eriksson, Kristina Eriksson, Katarina Holmström, Tommy Johansson, Lars Liljendahl och Per Willington. Utställningen öppnar lördagen den 19 mars i Storstugan och pågår till 22 maj.

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

Tjoloholms_Slott1170x600_02

Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods.

Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Läs mer på tjoloholm.se