Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Läskiga platser i Sverige

Det finns någonting kittlande med att besöka platser som har någonting speciellt över sig, särskilt om det är i negativ bemärkelse. Vi älskar mysterier och spännande historier, så när en plats har otäcka sägnen om sig blir den genast mer intresseväckande.

Idag är det en hobby för många att ägna sig åt “urban exploring”, som innebär att du tar dig till ödelagda platser, gärna med otäcka historier bakom sig. Låt oss titta på läskiga platser i Sverige du kan besöka.

Umedalens sjukhus
En obehaglig metod att hjälpa folk bli kvitt sina psykiska besvär är att lobotomera dem. Detta är givetvis inte lagligt längre i Sverige, men under mitten av 1900-talet i Umedalens sjukhus sägs det att ungefär 770 personer lobotomerades. Idag sprids det myter om att patienternas andar lever kvar i byggnaden och hemsöker de som besöker den. Vill du hitta fler liknande exempel kan du läsa om de mest mystiska platserna i Sverige, som är minst lika obehagliga.

Stenkullens värdshus i Norrköping
Låter det läskigt att vakna upp i natten och se en mörkklädd man stirra in i dina ögon? Då bör du onekligen hålla dig borta från Stenkullens värdshus i Norrköping. Flera personer påstår sig nämligen ha upplevt just detta. Två personers gemensamma upplevelse låter som ett sammanträffande, men fler än så låter ju som att det kan finnas en sanning i det…?

Clarion Grand Hotel i Helsingborg
Nere i skånetrakterna hittar vi ett hotell, som ryktas ha en hemsk historia. Under 1920-talet sägs ett triangeldrama ha ägt rum, där en man bedrog sin hustru med en älskarinna. Hans fru ville då hämnas genom att göra sig av med den andra kvinnan. Vad som hände efteråt är oklart, men älskarinnan sägs ha försvunnit för att aldrig mer komma tillbaka. Sedan dess menar folk att rummet de bodde på är hemsökt.


Kumla Herrgård

Kumla Herrgård på Tyresö
Byggnaden har ett väldigt elegant ytter men Kumla Herrgård är ett spökhus av råge. Hit åker spökjägare från hela Sverige för att få sig en glimt av det övernaturliga. Många som har övernattat här säger att de har sett en död man vandra längs korridorerna. Oberoende av varandra har de beskrivit honom med samma attribut: en grön sammetskavaj. Ännu läskigare är att mannen återfinns i herrgårdens väggmålningar, som dateras till 1600-talet. Andra kusligheter är smällande dörrar, blinkande lampor och knarrande fotsteg. Vågar du spendera natten här?

Lämna ett svar