Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Förintelsens minnesdag den 27 januari!

Bilden ovan; Ljuständning Förintelsens minnesdag. Foto: Juliana Wikund

Den 27 januari 1945 befriades fångarna på Auschwitz, ett av nazisternas största koncentrations- och förintelseläger. Förintelsens minnesdag instiftades därför av den svenska regeringen och uppmärksammas varje år sedan 1999, 2005 deklarerade FN dagen som en internationell minnesdag över förintelsens offer. Förintelsens minnesdag 2019 infaller den 27 januari. Förintelsens minnesdag är instiftad av Svenska regeringen.

Fakta om Förintelsen” är ett omfattande webbaserat material om Förintelsen.

Det finns inget enkelt svar på frågan om hur Förintelsen kunde inträffa. På sajten ”Levande historia” försöker man förstå genom att studera det som hände noga. Vad hände i Tyskland efter första världskriget? Hur inleddes den nazistiska propagandan? Hur såg den nazistiska ideologin ut? Här kan du läsa om allt detta.

Förintelsens minnesdag är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Det är en dag då vi hedrar alla de som mördades under Förintelsen. Judar, romer, homosexuella, funktionsnedsatta och andra grupper som föll offer för den nazistiska regimen. En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde.
Läs mycket mer här!

Lämna ett svar