Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Följ med Annelie Pompe på en fridykningsexpedition!

Foto/Källa; Annelie Pompe

SÄLAR OCH UTKLIPPANS FYR 30/5-2/6

Utklippans fyr är en del av Sveriges sydostligaste ö-grupp. Långt från fastlandet ligger dessa exotiska öar – tillsammans med ett tusental sälar! Hela platsen är overkligt vacker, både ovan och under ytan. Detta borde fler få uppleva, tänkte vi. I år kan du hänga med!

Förra året var vi där i augusti då sikten är aningens sämre, varför vi i år tror att slutet på maj/början på juni är en bättre tid. Vi kommer göra expeditionen i samband med fridykningsträning, yoga, andningsövningar och mental träning – allt för att kunna snorkla tryggare, fridyka djupare eller stanna längre med sälarna. Det är bra om du har lite tidigare erfarenhet av snorkling, men du behöver inte vara van fridykare. Vi hjälper dig! Jag och minst 2 assistenter/ledare kommer guida dig på denna unika expedition och träningstillfälle.

Vi är ett flertal olika aktörer för denna expedition, men Unique dive center i Karlskrona är huvudarrangör. Vi bor på ett vandrarhem på Utklippan och ägarna där kommer även laga frukost, lunch och middag åt oss. Berätta vid anmälan om du har mat-preferenser eller allergier.

I priset ingår allt;
Båtfärd t/r utklippan med RIB, utfärder till sälar och träning, 3 nätter på vandringshemmet, lakan, dusch, handdukar, bastu, träning, blyvikter mm. Vi återkommer med tider för avfärd från Karlskrona. Vi försöker ordna samåkning så långt som möjligt. Du behöver bara ta med dig egen dräkt, cyklop, snorkel och fenor samt vardagskläder. Antalet platser är begränsat till 9.

Pris, se hemsidan här för aktuellt pris. Här kan du även läs mer & anmäl dig! 

Lämna ett svar