Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Svenskarna och deras kaffedrickande

Sverige har i flera år legat i toppen av listan över länders kaffekonsumtion. Vet inte riktigt varför det är så, kanske för att vi bor i ett land med kallt klimat? Själv är jag helt beroende av flera koppar starkt gott kaffe varje dag. Någon dag utan kaffe så klättrar jag på väggarna i början för att sedan hamna i ett komaliknande tillstånd ”a la zombie”. Får inget vettigt gjort och blir om möjligt än mer osocial än vanligt. Kaffe är inte bara en dryck, det är en av alla små ljuspunkter i livet. Och vi behöver alla de små ljusglimtar av livet vi kan hitta i en Värld som håller på att falla sönder.

Här ett recept från Löfbergs Lila. En smakfull och stilfull drink som passar både i loungen och som festens höjdpunkt.

ICE Breeze – En smakfull och stilfull drink som passar både i loungen och som festens höjdpunkt.

Du behöver

1 msk Chokladsås
1 dl Löfbergs ICE double espresso
4 cl mörk rom (smakar förstås utmärkt även utan alkohol)
2 dl kokosgrädde
5 st Isbitar
1 tsk Riven mörk choklad
1 msk Rostad kokos
Gör så här

-Ringla chokladsås på insidan av glaset
-Blanda rom, kokosgrädde och ICE double espresso med isbitar i en shaker och skaka noga
-Häll upp i glaset och toppa med riven choklad och rostad kokos. Och bara njut!

Mer om Löfbergs Lila & Fairtrade


Foto/Källa; Martin Löfberg

Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Coffee Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo.

För drygt 20 år sedan började vår resa tillsammans med Fairtrade (som först hette Rätvisemärkt). Idag är var femte kopp vi säljer i Sverige Fairtrade-märkt. Genom att välja Fairtrade bidrar du till att kaffeodlare, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. 2017 generade våra inköp 54,7 miljoner kronor i extra premier till småskaliga kaffeodlare. Det här gör skillnad. Det ser vi med egna ögon på våra besök hos Fairtrade-kooperativ över hela världen, t.ex. hos Ana-Maria i Colombia. Idag är Löfbergs är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Lämna ett svar