Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sveriges skog och mark står återigen i lågor!

Foto/Källa; Ylvers/Pixabay 

Sveriges skog och mark står återigen i lågor. Flera områden har evakuerats, och varje dag dyker det upp ett tiotal nya skogsbränder. Brandmännen kämpar därute med vad som närmast kan beskrivas som ett litet helvete. De gör vad de kan, ofta med livet som insats. De är alla hjältar, allas våra jordänglar!


Foto/Källa; skeeze/Pixabay

Beredskapen är inte fullt så god som vi vill ha den”, meddelar, Anneli Bergholm-Söder, operativ avdelningschef på MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) (MSB).

I flera kommuner råder det eldningsförbud. I appen ”Brandrisk ute” som utvecklats av MSB kan man som privatperson hålla koll på läget.

Regeringen har försökt ha framförhållning till denna sommarens torka och skogsbränder. Fler helikoptrar finns nu att tillgå men det verkar dröja till nästa år innan vi får något eget brandflygplan.


Foto/Källa; David Mark/Pixabay

Visst, man är ju inte så insatt, ser inte helheten. Men varför har vår Regering inte kunnat få fram något enda eget brandflygplan? Med tanke på vilken katastrof förra sommarens skogsbränder var? Det är åtminstone för oss en gåta. Antar att det måste till utredningar på utredningar och många pappersvändor innan en eller flera såna är på plats. Men skogsbränderna tar ingen hänsyn till utredningar, det lär vi få se…


Foto/Källa; jacqueline macou/Pixabay

Brandflygplan är dyra, visst är de det. Men vad kostar alla skogsbränderna Sverige och svenska folket?

Här brinner det just nu:
Tjällmo, Motala kommun
Godegård, Motala
Hästveda, Hässleholm
Åsenhöga, Gnosjö
Gårdskär, Älvkarleby
Blomsholm, Strömstad
Gislaved, Gislaved
Landvetter, Härryda
(Med reservation för att vi på ListitSweden.se inte hinner med att hålla oss uppdaterade. Kolla själv med MSB!)
Tre skogsbränder uppges vara släckta: Katrineholm, Traryd och Hjorthålan.

Lämna ett svar