Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Fiskguiden – guide för mer miljövänliga köp av fisk och skaldjur

Foto; Andreas160578/Pixabay

WWFS KONSUMENTGUIDE FÖR MER MILJÖVÄNLIGA KÖP AV FISK OCH SKALDJUR

Du som konsument kan bidra till ett mer hållbart fiske och vattenbruk genom att göra ett medvetet val när du köper fisk och skaldjur. Fiskguiden från Världsnaturfonden WWF hjälper dig att välja rätt fisk till middag!

Vilka matfiskar får grönt, gult eller rött ljus? Det avslöjas i Fiskguiden 2019 – WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur som bedömer fisken med trafikljusens färger. Fiskguiden lanserades första gången 2002 och har sedan dess haft stor påverkan på konsumenter, matbranschen och beslutsfattare. Den ges nu ut av WWF på olika språk i en rad europeiska länder.

Färgernas betydelse.
Rött betyder Låt bli.
Gult betyder Var försiktig.
Grönt betyder Ät gärna.


Foto/Källa; WWF

Positivt är att mängden miljömärkt fisk ökar, men mycket återstår att göra. Trots målen att nå hållbara fiskbestånd i EU till 2020 överfiskas 50 procent i Östersjön och 90 procent i Medelhavet. På seminariet diskuterar en politikerpanel utmaningarna, vad som måste göras och vilken roll EU-valet 26 maj spelar för en hållbar framtid för fisket.

WWF utökar årets fiskguide med nya spännande arter som säljs i svenska matbutiker – allt från musslor till bläckfisk. Om de får grönt, gult eller rött ljus avslöjas vid lanseringen den 14 maj!

Lämna ett svar