Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Piteå nominerad till Sveriges friluftskommun

Piteå kommun är en av åtta nominerade till titeln Sveriges friluftskommun. De nominerade är utvalda utifrån en enkätundersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. Utnämningen sker 16 maj i Kristianstad i samband med Tankesmedja för friluftsliv 2019.

De svenska kommunerna har en nyckelroll för friluftslivet och arbetet ger möjligheter för människor att ta sig ut i naturen och må bra. Sveriges Friluftskommun är ett pris som delas ut för att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv.

För att få utnämningen Sveriges friluftskommun ska kommunen arbeta långsiktigt med friluftsliv. Friluftslivet bör genomföras och visas upp på sådant sätt att det blir enkelt för kommuninvånare att välja en aktiv fritidssysselsättning utomhus.

I Piteå finns ett gemensamt engagemang för friluftsliv där kommun, föreningar, entreprenörer, organisationer och pitebor arbetar tillsammans för att fler ska hitta ut i naturen oftare. Det känns jättekul att vara nominerad och vi är många som står bakom arbetet, säger Terese Lindbäck, fritidskonsulent på Piteå kommun.

Baserad på enkätundersökning
Sveriges friluftskommun baseras på en årlig undersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. Undersökningen ställer frågor om planering för friluftsliv, information och samarbete om friluftsliv samt aktiviteter för friluftsliv.

Vilken kommun som får priset 2019 tillkännages den 16 maj på Tankesmedja för friluftsliv 2019. Konferensen hålls i Kristianstad 16–17 maj. Då kommer inte bara vinnaren att presenteras, utan samtliga åtta kommuner uppmärksammas för sitt fina arbete för friluftsliv.

Sveriges friluftskommun är ett samarbete mellan Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening.

Piteå – det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

Lämna ett svar