Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

​VM i klassisk styrkelyft på Helsingborg Arena lockar drygt tusen deltagare!

Foto/Källa; IPF

Den 4 juni inleds VM i klassisk styrkelyft på Helsingborg Arena. Förberedelserna för det här internationella mästerskapet har pågått i tre år och är ett samarbete mellan Svenska Styrkelyftförbundet, Event in Skåne, Helsingborg Stad och Helsingborg Convention & Event Bureau.

– ”Deltagarmässigt är detta det största VM i styrkelyft som någonsin arrangerats inom International Powerlifting Federations ramar. Förutom ett tusental lyftare, medverkar cirka 400 domare, ledare och coacher. Det är fantastiskt roligt att vi nu äntligen får dra igång tidernas kraftsportfest här i Helsingborg”, säger Robert Ericsson, Sportchef på Svenska Styrkelyftförbundet.

Sverige medverkar med en rekordstor trupp och har deltagare i de flesta åldersklasserna. Flera av svenskarna har dessutom goda medaljchanser.

Frågor besvaras av:
Robert Ericsson, sportchef, Svenska Styrkelyftförbundet
Telefon: 010-450 71 71

OM
Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något.
Möt oss på helsingborg.se.

Lämna ett svar