Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Norra Bohuslän – Sommarpärlorna du inte får missa!

Foto/Källa; Marie Sjödin/Pixabay

Norra Bohuslän är sten och berg, lummiga skogar och glittrande hav, mjuk len sand och underbara solnedgångar i Västerhavet. Vattnet är salt och friskt och man fiskar krabbor från klippor och bryggor. Tillsammans med Tanum Turist har vi plockat fram några smultronställen som du inte vill missa under ditt besök.

Just nu är semesterplaneringen i full gång i slott och koja. Det är hög tid att boka in sitt boende och bestämma vart kosan styr. På semesterparadiset TanumStrand i Grebbestad, som är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar, bjuder sommaren på full fart med aktiviteter som passar alla och massa god mat, vardag som helg. Många väljer också att ha TanumStrand som bas när man planerar att upptäcka norra Bohuslän. För om man vill, finns det en rad av utflyktsmål att välja bland. Vi ringde upp Celina Falck, turistchef på Tanum Turist, för att ta del av hennes bästa tips.


TanumStrand i Grebbestad. Foto/Källa; TanumStrand

Om jag ska nämna topp tre av våra största dragplåster så blir det först ett besök i mysiga Fjällbacka. Här är det supertrevligt att bara strosa omkring eller gå ”Murder Mystery Tour” i Läckbergs fotspår. Ett annat populärt utflyktsmål är såklart Vitlycke Museum i Tanum där man hittar de världsberömda hällristningarna. Jättespännande för alla åldrar! I sommar kommer man att ha nattvandringar med visning av hällristningarna i ficklampans sken. Sist men inte minst så får man inte missa en skärgårdstur, till exempelvis de vackra Väderöarna, säger Celina.
Har du något personligt smultronställe att tipsa om?
Ja, en badtur till Boviken på Hamburgö är min absoluta favorit. Där är så fint!

Tjurpannan naturreservat
Om man bor på TanumStrand i sommar så är det också nära till djurparken Nordens Ark och om man gillar att vandra så finns det flera små havsnära rundor, bara runt knuten.
Missa inte en tur till Tjurpannans naturreservat, det tar bara 15 minuter med bil från oss. Det är en mäktig plats med fri horisont mot väster, tipsar Evelina Carlén från TanumStrand.

TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar med 165 rum, 97 stugor och egen gästhamn. Hotellet, som är öppet året runt, ligger alldeles vid Skagerraks strandkant, och kan ta emot upp till 1000 gäster för övernattning, middag, möten och aktiviteter.

Konferens med plats för alla – upp till 1000 personer! TanumStrand vid Skagerraks strandkant, 2 km söder om Grebbestad.

Lämna ett svar