Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vätternrundan 2019 – I vacker miljö går världens största cykelutmaning!

Foto: Micke Fransson/Vätternrundan

Världens största motionscykellopp och världens största cykelutmaning, Vätternrundan, under tiden  14-15 juni 2019 är en upplevelse. 300 km runt sjön Vättern ställer sina krav på de många deltagarna som årligen samlas för en cykelfest. Loppet som alltså äger rum i juni är även en del av En Svensk Klassiker och och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF.


Foto: Micke Fransson/Vätternrundan

Vätternrundan genomförs i juni varje år där deltagare från hela världen samlas för att ta sig an detta unika långlopp på cykel. Motala, Östergötlands Sjöstad, utgör sedan starten 1966 loppets hemvist. Den första Vätternrundan genomfördes 1966 och sedan dess har loppet vuxit till att bli ett måste för cyklister världen över.


Foto: Micke Fransson/Vätternrundan

Trycket för att få startplatserna är alltid stenhårt. Loppet är populärt av många orsaker. Vättern och dess mäktiga vyer följer cyklisterna. Det är ett motionslopp men utmaningen känns av och kräver sina förberedelser. 30 mil på cykel runt vackra Vättern med start och mål i Motala är något att vara stolt över.


Foto: Micke Fransson/Vätternrundan

Vätternrundan är alltså världens största motionslopp på cykel . Årligen deltar ca 38 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern.


Foto: Micke Fransson/Vätternrundan

Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen. Vätternrundan blev 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige certifierade enligt ISO 20121, standard för hållbarhet vid evenemang.

Lämna ett svar