Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Internationella eventet Swedish Workshop till Dalarna

Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna

Visit Sweden väljer Dalarna som plats för eventet Swedish Workshop. Hela 200 internationella researrangörer och representanter från destinationer i Sverige kommer att mötas för att göra affärer under några intensiva dagar i maj 2020.

Att Swedish Workshop arrangeras i Dalarna är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp och sätta Dalarna på researrangörernas karta. Det är ett ypperligt tillfälle att se hur Dalarnas utbud matchar mot olika marknaders efterfrågan. Eventet är en del i Visit Dalarnas långsiktiga internationella arbete för att öka antalet besökare och skapa fler internationella affärer för besöksnäringen i Dalarna”, säger Jonas Rosén, vd Visit Dalarna.

Eventet, som arrangeras vartannat år i Sverige, har stor attraktionskraft för internationella researrangörer som får möjligheten att lära känna Sveriges turistiska utbud genom möten, liknande speed dating. Platsen för arrangemanget blir Världsarvsstaden Falun och under ett antal visningsresor erbjuds deltagarna möjligheten att uppleva Dalarna och delta i olika aktiviteter.

Det är enormt viktigt att Sverige görs synligt och bokningsbart hos researrangörer och på resetjänster på nätet. Dalarna och Världsarvsstaden Falun har ett rikt utbud av de hållbara natur- och kulturupplevelser som den utländska målgruppen efterfrågar och representerar därför Sverige väldigt väl som värd för nästa års event”, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden.

Syftet med Swedish Workshop är att ge internationella researrangörer och representanter från destinationer i Sverige möjligheten att bygga relationer och skapa affärssamarbeten.

Swedish Workshop är ett viktigt säljevent som vi deltar i eftersom det genererar affärer till flera av våra anläggningar”, säger Mari Tara, tf vd Grönklittsgruppen.

Totalt väntas 100 deltagare från svenska destinationer att möta 100 utländska researrangörer under några spännande och intensiva dagar. Swedish Workshop arrangeras av Visit Sweden, maj 2020, i nära samarbete med Visit Dalarna.

OM Destinationsbolaget Visit Dalarna

Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt. Dalarna är idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt. Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring med en omsättning på 7,4 miljarder. Visit Dalarna företräder regionens besöksnäring, marknadsför och säljer Dalarna som attraktivt besöksmål, driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer samt ansvarar för Dalarnas turistbyråer.

Lämna ett svar