Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stormaktstidens Sverige – en dramatiserad stadsvandring!

Kalmar Slott, Foto/Källa; Alexandru Babos. Creative Commons Attribution 3.0 Unported license

Med start den 9 juli erbjuds dramatiserade stadsvandringar av Kalmar läns museum. Det blir en historisk resa i tiden till 1600 – talets Kalmar med livsöden, skrönor och fakta om staden och dess historia med fokus på Stormaktstidens Kalmar.

Hur går det till att flytta en hel stad? Varför ska du undvika affärer med Margareta Hansdotter? Vad gjorde stadens Rackare som fick Kalmarborna att rynka på näsan åt honom? Varför levde Ulrika Eleonora Stålhammar som man större delen av sitt liv? Följ med på vandring genom staden och lär känna 1600-talets Kalmar.


Guiderna Nettan och Gaby

Följande datum erbjuds vandringen:
9, 10, 11, 16, 18, 23, 24, 25, 30 och 31 juli samt 1 augusti.

Starttid: 17:30
Sluttid: 18:30

Vandringen börjar vid domkyrkan på Stortorget och avslutas på Larmtorget.

Läs mer här:!

Lämna ett svar