Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Kungsbacka Höstfest

Matmarknad med lokala producenter på Kungsbacka torg den 14 september.

Kungsbacka höstfest på Kungsbacka torg 14 september hyllar pepparroten, Hallands wasabi, och har den närproducerade maten i fokus. Dagen genomförs tillsammans med lokala matproducenter, besöksmål och näringslivet.

Gårdsnära upplevelser efterfrågas av både besökare och invånare. Vi vill öka medvetenheten om att handla lokalt och förstärka det som finns, säger Anna Frykman, Näringslivsenheten på Kungsbacka kommun.

Under dagen finns olika gårdsproducenter som visar och säljer sina produkter. För barnen finns Barnens hage med massor av olika aktiviteter på temat. Bluegrassbandet Dunderhead spelar på gator och från scenen på torget. På kvällen spelar en, än så länge, hemlig artist.


Bluegrassbandet Dunderhead spelar på gator och från scenen på torget.

Självklart ska vi krögare vara med när det ställs till med fest i centrum. Att lyfta fram det lokalproducerade är jätteviktigt och även en del av vår filosofi, säger Johan Bergman som driver Cosa Table.

Program 14 september från klockan 11

Lokal matmarknad
Musikunderhållning med Dunderhead
Köksskola med och av lokala kockar
Smaka, känn och upplev för stora och små
Hopp och lek för de små
Käpphästtävling
Pumpautställning
Upplev ArtScape Saga på plats
Konstnär för en dag
Konsert med hemlig artist
Fakta

13 september:
Förfest med after work, avsmakningsmenyer, musik, underhållning och mat på restauranger, krogar och caféer.

14 september:
Höstfest på Kungsbacka torg från klockan 11

Webbplats:
www.visitkungsbacka.se

Arrangör:
Kultur & Fritid och Näringslivsenheten, Kungsbacka kommun


OM Kungsbacka

Kungsbacka ligger i Halland utefter Sveriges västkust. Den västra delen av kommunen har en lång kustlinje, och östra delen präglas av ett böljande jordbrukslandskap, men här finns också skogar och flera sjöar. Kungsbacka är en expansiv kommun. Vi har 80 000 invånare och de flesta invånare kan rekommendera sina vänner att flytta hit.

Lämna ett svar