Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Cirkus Cirkör på lång höstturné

Nya föreställningen Bloom besöker Borås, Finspång, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Skövde, Stockholm, Trollhättan, Uppsala, Vara och Växjö.

I Cirkus Cirkörs nya föreställning Bloom bjuds publiken in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus. Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och samarbete.

Föreställningen är sextio minuter lång och passar för hela familjen (från 4 år). I föreställningen kommer artisterna bland annat flyga genom luften, balansera 6 meter ovanför marker, svinga sig i trapets och rep, utföra parakrobatik och hänga i tänderna!

Rädslan för att misslyckas hindrar människor från att våga prova. Rädslan för det okända hindrar oss att påbörja nya äventyr. Rädslan för att sticka ut hindrar oss från att vara oss själva fullt ut. Bloom är en hyllning till lust, rörelse, tillit och omtanke.” säger Blooms regissörer Sade Kamppila och Julien Auger.

Internationell ensemble
Bloom har en ung internationell ensemble med artister från Schweiz, Tyskland, Skottland och Costa Rica och två regissörer från Frankrike och Finland. Fyra av de fem artisterna tog examen från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm 2018. För regi står Sade Kamppila och Julien Auger från Circus I love you.

Bloom höstturné 2019

15–17 aug Linköping Linköping Contemporary Circus Festival
22–24 aug Finspång Bergslagstorget
30–31 aug Borås Borås Stadsteater
5–29 sep Stockholm Södra Teatern
2 okt Skövde Skövde Kulturhus
3–5 okt Göteborg Stora Teatern
11 okt Trollhättan Hebeteatern
15 okt Vara Vara Konserthus
17–18 okt Göteborg Stora Teatern
19–20 okt Helsingborg Helsingborg Stadsteater
29 okt Växjö Växjö Konserthus
8–13 nov Uppsala Uppsala stadsteater
22–24 nov Gävle Gävle Teater

Bloom är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör, Stora Teatern, Cirkus i Väst, Nycirkus Öst och Södra Teatern.

OM Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör startades 1995 med målet att etablera nycirkuskonsten i Sverige, konstnärligt och pedagogiskt samt sätta Sverige på nycirkusens världskarta. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer nu föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för unga med eller utan funktionsnedsättning och för äldre, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer. Cirkus Cirkör driver också Cirkör LAB – en kreativ utvecklingsmiljö med bland annat residens för artister och kreatörer från hela världen.