Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Säsongsstart i Halmstad för Skördetid i Halland

Det blir smakliga festligheter och firanden varje helg i hela länet. Skördetid i Halland tipsar om gårdsbutiker, caféer, restauranger, smultronställen, rundvandringar, aktiviteter och mycket mer. Bered dig på en höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma. Det ska vara enkelt att upptäcka nya favoritproducenter och råvaror. Och det ska vara lätt att uppleva allt underbart som händer här i Halland, och i Halmstad.

Här är några av Halmstads godbitar så här i skördetid

17 augusti – Bondens Egen Marknad på Stora Torg. Här kan du handla allt från nybakat bröd, honung, äppelmust, charkuterier till rotfrukter och grönsaker.
14 september – Höstmarknad på Tallhöjden i Simlångsdalen. Lokal mat och hantverk i en skön miljö.
14 september – Gourmetafton i skördetid. I ett vackert Ulvered bland höstens färger, skapar team Ulvered med bl.a Stefan Holmström som gäst, en för er oförglömlig matupplevelse.
14 – 15 september – Ingedagarna med Grönkålens dag. Här bjuds på mat, välmående och konsthantverk.
20 – 21 september – Smaka på Halmstad. Mitt i city – stadens hjärta – kan du smaka, dofta, känna, lyssna och njuta av smaker från Halmstad med omnejd. Låt dig inspireras av matkreatörer, köpmän, krögare, bagare och odlare.
28 – 29 september – Skördefest på Särdals Kvarn. Den historiska miljön är som gjord för härliga smakupplevelser – från jord till bord.


14 – 15 september – Ingedagarna med Grönkålens dag

Tre hallänningar blir ansiktena utåt

Tre välkända ansikten kommer sprida budskapet om Skördetid i Halland lite extra. Det är Marina Evertsson på Strömma Farmlodge, Lisa Lemke på Prostens Pizza och John Taylor på Tjolöholms Slott som alla är drivande i varsitt större evenemang under perioden.

Måltidsupplevelser och halländska livsmedel attraherar både inhemska och internationella besökare. Tack vare intresset kan turistsäsongen förlängas – till stor glädje för alla inblandade.

Skördetid i Halland finansieras i år av Region Halland och LRF.