Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

The Hives, Mando Diao och The Sounds slår publikrekord!

6 020 personer kom för att se lördagens konsert på Dalhalla och slår därmed Gyllene Tiders tidigare rekord från i somras. Helgens två konserter besöktes av över 12 000 personer.

”Vi vill tacka artisterna och publiken för en oförglömlig helg i Sveriges vackraste arena.”
Conny Gesar VD

”UTSÅLTAST!!!

Aldrig förr i mänsklighetens historia har Dalhalla varit såhär utsålt. Två gånger! The Hives och Mando Diao återvänder till hembygden och tar med sig The Sounds och alla biljetter i hela Dalarna gick åt. 12 000 stycken. Ingen har någonsin sålt så många biljetter i Dalarna, ingen.

Om ni nu faktakollat det här och kommit fram till nåt annat så vill vi bara säga:

1. Kunde väl inte vi veta och

2. Vem bryr sig det här kommer ändå bli bäst. Tack Dalarna!”

OM Dalhalla
Vissa platser har en märklig, inneboende dragningskraft. Dalhalla, som förvandlats från övergivet kalkbrott till internationell festspelsscen, är en sådan plats. Likt en stor amfiteater med en smaragdgrön sjö i botten ligger Dalhalla, en av världens vackraste utomhusscener, mitt i skogen, några kilometer norr om Rättvik. Med en akustik utan motstycke, inget störande eko och med en tystnad runt omkring som är i det närmaste total är Dalhalla en alldeles perfekt plats att utöva och lyssna till musik på.

På kort tid har ryktet om denna fantastiska opera- och musikarena spridit sig långt utanför Sveriges gränser. Dalhalla invigdes 1993 och sedan dess har publiken strömmat till. Den blir allt större och kommer allt längre bort ifrån för att se och lyssna till opera och annan musikteater, symfoni- och körkonserter, kammarmusik, balett, liksom jazz, folkmusik och storbandsmusik av högsta kvalitet. Den som en gång upplevt Dalhalla glömmer det aldrig.

Lämna ett svar