Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ny tjänst visar upp Sveriges campingar!

Foto/Källa; Chanwit Whanset/Pixabay

Rabattkort är vanliga, men Campstop.se tar ett ovanligt grepp för att visa upp Sveriges campingar – för 200 kr får de som köper kortet halva priset på en natt per år på anslutna campingar. På så sätt kan campingarna utöka och förnya sin kundbas till det låga priset av en halv dygnshyra, samtidigt som campinggäster får chansen att uppleva nya campingar till reducerat pris. ”Gästerna hittar nya campingar – och rekommenderar dem för sina vänner”, säger Caroline Skofteröd på Jälluntofta Camping i Halland.

I augusti 2019 lanserade Campstop.se i all tysthet sin nya tjänst: Campstop-kortet kostar 200 kr och ger kortinnehavaren halva priset på en dygnshyra per år på anslutna campingar. På ytan kan det verka anspråkslöst, men potentialen för campingarna är enorm – det enda den enskilda campingen satsar för att få vara med på campstop.se är en halv dygnshyra för de gäster som utnyttjar erbjudandet och det endast under de perioder på året som campingen själv bestämmer. För campinggästerna är det odelat fördelaktigt:

Det är en strålande idé: när man gör en helgresa så blir första natten mycket billigare – och efter två helgresor har man tjänat in kortet” säger Göran Glans, aktiv husbilsägare sedan många år, när han först får höra talas om Campstop-kortet. ”Eftersom husbilsägandet fullkomligt exploderat på senare år är de bästa platserna ofta upptagna när man ger sig ut på fredagen – och med Campstopkortet så blir det enklare att välja att bo på camping istället. Om sökfunktionen på webbsidan fungerar bra så blir det naturligt att använda den för att hitta bra campingar när man valt sitt resmål.”

Möjligheten för campingar att förnya sin kundbas och visa upp sig för den växande gruppen campinggäster är välbehövligt, anser Caroline Skofteröd på Jälluntofta Camping, en av de allra första campingar som anslöt sig till Campstop.se:

Nytänk behövs när branschen växer och här kommer en tjänst som lockar nya gäster – kul! Det gäller att våga få in nya gäster – första gången kanske de bara bor över natten, men nästa gång stannar de längre. Och när människor hittar en ny camping som de gillar så rekommenderar de den för sina vänner – bättre än så kan det inte bli!”

Konceptet innehåller inga dolda avgifter och campingarna kan själva sälja Campstop-kortet till sina gäster mot hög provision, utan att behöva röja plats på disken – kortet är digitalt och tar bara en minut för gästerna att köpa i sina smartphones. Campingen väljer själv under vilka perioder erbjudandet gäller – men att alla campingar enbart kommer att erbjuda Campstop-rabatten under lågsäsong är långt ifrån givet: att istället erbjuda rabatten i juni, juli och augusti kan skapa möjlighet att fylla tomma platser och få in nya gäster, som sedan återkommer även under andra delar av året.

Just nu kan de som besöker Campstop.se köpa Campstop-kortet för 2019 och få 2020 på köpet – en bra affär för de som anser att säsongen inte är över bara för att semestern är slut!

CAMPSTOP® är ett samarbete mellan Campstop Sweden AB och anslutna campinganläggningar. Campstop-kortet är ett digitalt rabattkort som ger dig som innehavare rätt att bo 1 natt på varje camping till halva priset (gäller samtliga campingar som är anslutna till Campstop.se.)

Lämna ett svar