Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Finalister till Årets Landsbyggare 2019 utsedda

Foto; Izabelle Nordfjell

Årets Landsbyggare är ett årligt pris som Leader Höga Kusten delar ut till den/de som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet.

Nu är finalisterna till det prestigefyllda priset Årets Landsbyggare 2019 i fyra kategorier utsedda. Det är tredje gången som Leader Höga Kusten uppmärksammar landsbygdens hjältar i Höga Kusten. De drivna företagarna och människorna som sätter området på kartan och som driver utvecklingen framåt. Vinnarna koras den 26 september på ett av höstens stora entreprenörsevent i Höga Kusten.

Vi har fått in så många nomineringar – närmare 70 stycken, säger Jenny Edvinsson,verksamhetsledare för Leader Höga Kusten. Allmänheten kunde vara med och nominera och det märks att det finns en oerhörd stolthet över det arbete som företagare, föreningar och andra eldsjälar lägger ner för att utveckla sin bygd!

Allmänheten nominerar och en välrepresenterad jury utser

Årets Landsbyggare är ett årligt pris till någon som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Priset utses i fyra olika kategorier. I år har nomineringsprocessen varit öppen för alla i Höga Kusten och det är Leader Höga Kustens styrelse, även kallad LAG, som är jury och röstar fram finalister och vinnarna i respektive kategori. LAG består av 16 representanter från alla Höga Kustens fyra kommuner. Ledamöterna representerar kommunernas näringslivsavdelningar, regionen, turismsektorn, organisationer för de gröna näringarna, Västernorrlands idrottsförbund, föreningslivet och näringslivsorganisationer i hela Höga Kusten.

Landsbyggarna syns i hela Sverige

I år är det extra kul eftersom våra Landsbyggare uppmärksammas i hela Sverige, säger Eva Jilkén, projektledare för ”Vi Landsbyggare”. Eftersom satsningen på att förstärka den positiva bilden av landsbygden och visa på drivkraften har nominerats till en av Sveriges främsta satsningar inom platsutveckling och är finalister i Placebrander of the Year.
Läs mer om nomineringen här!

Årets Landsbyggare 2019

Årets Landsbyggare utses inom fyra kategorier och dessa är finalister:

1. Årets Landsbyggare – Entreprenör

Nominerade: Strutsfarmen, Gerdal, Mats Löfroth, Hotell Höga Kusten & Björkudden Hotell & Restaurang, Marcus Edlund, Marcus Edlund Svets & Smide, Myckelgensjö.

2. Årets Landsbyggare – Förening

Nominerade: Sollefteå Skidor, Samverkandeföreningar i Edsele, Föreningen Urkult, Näsåker.

3. Årets Landsbyggare- Attityd

Nominerade: La Linda, Linda Hörnfeldt, Influencer, Örnsköldsvik, Jon Hillgren, Hernö Gin, Härnösand, Frida Karlsson, Skidåkare, Sollefteå.

4. Årets Landsbyggare – Unga Landsbyggare

Nominerade: Paulina West, Lantbrukare och Influencer, Nordingrå, Robin Hörnkvist, Scenklart, Husum, Linnea Korpi och Peter Landgren, Facebookgruppen Sollefteå Ödehus.

Prisutdelning 26 september

Den 26 september kan man ta del av tävlingen Årets Landsbyggare som går av stapeln på Björkuddens Hotell och restaurang. Under kvällen möts entreprenörer, föreningar och andra med intresse för Höga Kustens landsbygd för att umgås, mingla och utvecklas tillsammans. Begränsade platser och anmälan krävs.

MER OM ÅRETS LANDSBYGGARE:

All information om kriterier, motiveringar, program och nominerade till Årets Landsbyggare 2019 hittar du HÄR

 

Tiotusen år av landhöjning – Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid. Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten – Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Lämna ett svar