Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Visit Dalarna nominerade till Publishingpriset 2019

Bilden; På väg mot Publishingpriset 2019? Foto: Visit Dalarna

Visit Dalarnas webb och vintermagasin är nominerade till Publishingpriset 2019

Publishingprisets jury har i år nominerat Visit Dalarna i två tävlingskategorier – webb och print. ”Fantastiskt roligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete”, säger Fredrik Nilsson som projektlett arbetet med lanseringen av Visit Dalarnas nya webb.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter och böcker vilken syftar till att premiera lysande redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Både Visit Dalarnas nylanserade webb och printmagasin som presenterar Dalarna som vinterdestination återfinns bland de nominerade.

Fantastiskt roligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete. Nomineringarna är en bekräftelse på att vi tar rätt beslut och att vi hänger med i utvecklingen” säger Fredrik Nilsson, IT-chef på Visit Dalarna.

Vinnarna i Publishingpriset utses den 5 november 2019 på Berns i Stockholm.

Besök Visit Dalarnas sajt som nominerats i webbplatskategorin Sajter som marknadsför destinationer. Arbetsgruppen består av representanter från Visit Dalarna, United Power och Visittravelcom Technology Group.

Läs Visit Dalarnas vintermagasin 2018 som nominerats i printkategorin Besöks-/reseguider. Arbetsgruppen består av representanter från Visit Dalarna.

Om Pulishingpriset
Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker – på svenska eller engelska.

Både små och stora aktörer i branschen är återkommande i Publishingpriset. Tävlingsbidragen är såväl producerade inhouse, till en begränsad budget, som framtagna av etablerade byråer eller förlag. God kommunikation behöver inte nödvändigtvis förutsätta en stor plånbok!

Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och UX designers. De granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen, som bedöms utifrån ett antal kriterier. Bedömningskriterierna och juryns rangordningspoäng är offentliga.

Läs mer om Publishingpriset HÄR

Destinationsbolaget Visit Dalarna har det regionala uppdraget att marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt. Dalarna är idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt. Besöksnäringen i Dalarna är en viktig basnäring med en omsättning på 7,4 miljarder. Visit Dalarna företräder regionens besöksnäring, marknadsför och säljer Dalarna som attraktivt besöksmål, driver utvecklingsfrågor i samverkan med företag och organisationer samt ansvarar för Dalarnas turistbyråer. Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner i nära samverkan med 850 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening. Bolaget har ca 60 anställda och omsätter ca 100 miljoner SEK. Huvudkontoret finns i Rättvik.

Text: Visit Dalarna
Foto: Visit Dalarna

Lämna ett svar