Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sweden Game Festival Skövde för femte gången!

Fotograf/Källa; Tobias Andersson/Next Skövde

Sweden Game Festival arrangeras för femte året i rad i Skövde den 19 oktober. 
Då är det dags för nästa festival i Skövde. Den 19 oktober arrangeras Sweden Game Festival i Skövde för femte gången. Detta är ett tillfälle för besökaren att under en heldag kliva in i dataspelens värld och testa både befintliga och nya spel, träffa spelutvecklare, tävla i e-sport, hänga med spelkaraktärer och mycket mer.

När Sweden Game Festival slår upp portarna på Arena Skövde den 19 oktober är det femte gången den äger rum. Det är en unik möjlighet för allmänheten att möta de lokala spelföretagen i Skövde likväl som andra spelbolag från hela världen.

Sweden Game Festival är nämligen precis som tidigare avslutningen på Sweden Game Conference, en samlingsplats där ca 1000 deltagare från hela världen träffas i Skövde med dataspel som utgångspunkt. Konferensen har i år temat Spel och hållbarhet och erbjuder mängder av föreläsningar och nätverksmöjligheter för både studenter och proffs.

– ”Både konferensen och festivalen är viktiga delar i att visa upp att Skövde är ett betydande center för dataspelsindustrin i Sverige. Konferensen är det tillfälle under året när världens spelindustri sätter fokus på Skövde. Med festivalen ger vi också allmänheten tillfälle att möta både lokal och internationell spelindustri på plats i Skövde”, säger Tau Petersson, destinationsutvecklare på Next Skövde.

På lördagen den 19 oktober slår alltså Sweden Game Festival upp portarna för femte året i rad. Besökarna kommer att kunna prova spel som ännu inte är släppta på marknaden, virtual reality och tävlingar i e-sport. Ett inslag i festivalen är en Super Smash Bros. Ultimate-turnering, där deras 64 platser fylldes i rekordfart.

– ”Vi är jättenöjda över att vår turnering väcker så stort intresse. Vi fick dubbla antalet platser för att kunna möta upp efterfrågan. Vi tar nu hjälp av föreningar från Trollhättan och Jönköping för att få upp tillräckligt med utrustning till alla tävlande”, säger Martin Rudmarker från organisatören Smash Skaraborg.

Sweden Game Festival arrangeras av Next Skövde och Sweden Game Arena. Förra året lockade festivalen ca 2500 besökare och arrangörerna hoppas på att minst lika många ska hitta till årets festival.

Next Skövde bidrar till att Skövderegionen är välkomnande och attraktiv
Next Skövde är kommunens viktigaste redskap för att koordinera och positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar mer än i riket. Bolaget ska verka för att utveckla Skövdes attraktionskraft.

Lämna ett svar