Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Arena Run Stafetten och Arena Run

Stora Loppet äger rum den 24:e respektive 25:e januari i Friends Arena. 

Arena Run är Nordens största inomhuslopp och i slutet av januari 2020 (Lördag 25 januari 2020 kl. 11:00–17:00) arrangeras det för femte året i ordningen inne i Sveriges nationalarena — Friends Arena. Loppet växer så det knakar, och bland 2020 års nyheter introduceras den helt nya 10 kilometersklassen samt en helt ny evenemangsdag – fredagen innan stora loppet är det premiär för Stafetten, där lag om max 4 personer tillsammans springer 16 km (8 varv runt en 2 kilometer lång bana. Arena Run äger rum den 24-25 januari 2020 inne i Friends Arena.

Det var 2016 som startskottet gick för det första loppet i Arena Runs historia och nu arrangeras kalaset för femte året i ordningen. Arena Run är Nordens största inomhuslopp och årets första utmaning, och äger rum inne i alla tänkbara vrår inne på Friends Arena. Som löpare får du sicksacka mellan bilar i garaget, ta dig över ett 20-tal hinder, springa genom arenans katakomber, och jobba dig upp och ner för över 500 trappsteg. Under stora loppet är hela löpsträckan om totalt 5 km utsmyckad med upplevelser och aktiviteter som utgör en oslagbar stämning längs med varje steg utmed läktare, garage, barplan och innerplan.

Hinderbanans design är anpassad för att alla deltagare ska kunna ta sig igenom, oavsett om man är en van löpare eller bara vill ha en rolig utmaning tillsammans med vänner och familj. Arena Run vänder sig till nybörjare, motionärer och familjer som vill starta året på bästa sätt med årets kanske roligaste utmaning.

Samtidigt som Arena Run firar 5 år lanseras även två stora nyheter:

Arena Run blir 2 dagar: AW+ Stafett på Friends Arena, fredag 24 jan kl 18:00
I år öppnas dörrarna till arenan en dag tidigare i och med årets kanske första och roligaste AW – ”Arena Run Stafetten” – där kompisgäng och företag ges möjligheten att springa en stafett på sammanlagt 16 km – totalt 8 varv runt en 2 km lång bana på pitchen och i arenan. Lagen får bestå av max 4 deltagare och de avgör själva hur distanserna fördelas sinsemellan. Med andra ord – vill en deltagare ta stafettpinnen 3 varv runt banan och en annan bara 1 varv så går det bra, bara ni tillsammans springer stafettens 16 km.

Kostnad
1200 kr per lag, duschkuponger finns att köpa som tillval vid anmälan på nätet, och tillsammans med Carlsberg Bar erbjuds även 2 olika AW-paket:

AW-paket #1:
— 1x öl/vin/cider
— Snacks
— 125 :-

AW-paket #2:
— 2x öl/vin/cider
— Mat, välj mellan 1) sallad på varmrökt lax 2) hamburgare 3) vegetariskt alternativ
— 325 :-

Arena Run lanserar 10K-klass – begränsat antal platser till ”Hållkäften-milen”!
Årets andra stora nyhet är för den som vill ta utmaningen ett steg längre. Arena Run 10K/10K Elit är en helt ny klass där deltagarna springer den 5 km långa hinderbanan – två gånger. 20-talet hinder blir plötsligt 40 och antal trappsteg fördubblas! Vågar du? Klassen är öppen för alla från 14 år och uppåt.

Arena Run i Friends Arena är Nordens största hinderbana som sker i inomhusmiljö. Under den 5 km långa banan varvar deltagarna att ta sig över ett 20-tal hinder med att springa i trappor och i arenans katakomber. Loppet utförs individuellt, i lag eller med familjen – då i en anpassad bana om 2 km. Precis som förra året återvänder även Arena Mini-Run för barn mellan 2-6 år och till det loppet krävs ingen anmälan.

EXTERNA LÄNKTIPS

Hemsida arenarun.se
Facebook facebook.com/Arena-Run
Instagram @arenarunse

Om Arena Run
Arena Run i Friends Arena är Nordens största hinderbana som sker i inomhusmiljö. Under den 5 km långa banan varvar deltagarna att ta sig över ett 20-tal hinder med att springa i trappor och i arenans katakomber. Loppet utförs individuellt, i lag eller med familjen – då i en anpassad bana om 2 km. Precis som förra året återvänder även Arena Mini-Run för barn mellan 2-6 år och till det loppet krävs ingen anmälan.

Arena Run växer så det knakar för varje år, lockar tusentals deltagare och är ett event som samarrangeras av Midnattsloppet, Blixten & Co, PLEX Family och Springtime Group med Runner’s World.

OM Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 80-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien.
Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, humorgruppen Stallet-Måndagsklubb på Rival, Mia Skäringer-No more fucks to give, Lola, Eric Gadd-OMG, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Petter, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR.
Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem.

Lämna ett svar