Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Trollflöjten med de älskade björnarna är tillbaka

Mozarts Trollflöjten med de älskade björnarna är tillbaka. Det är en uppsättning, i regi av Ole Anders Tandberg, där alla sjunger på svenska i en nyöversättning med ”hon och han och han och hen”. Nypremiär på Kungliga Operan den 18 oktober. Ges 13 gånger t o m 4 december.

Bilden; Mozarts sista och kanske mest älskade opera är en äventyrlig och spännande saga om kärlekens och musikens kraft. Nypremiär 18 oktober. Jens Persson och Kungliga Operans kör.
Foto; Carl Thorborg

Mozarts sista och kanske mest älskade opera är en äventyrlig och spännande saga om kärlekens och musikens kraft. Dramat är lika oförutsägbart och personerna lika komplexa som i verkliga livet. Ole Anders Tandbergs fantasifulla uppsättning undersöker gränserna mellan ljus och mörker, ont och gott. Trollflöjten är en av Kungliga Operans mest populära föreställningar.

Den här gången leds Kungliga Operans solister, hovkapell och kör av Anna Skryleva som är född och uppvuxen i Moskva. I rollen som Pamina alternerar sopranerna Hanna Husahr med Magdalena Risberg och som Nattens drottning hörs sopranerna Tetiana Zhuravel/Giulia Bolcato.

Handling i korthet:
Nattens drottning ger Tamino i uppdrag att befria hennes dotter Pamina som rövats bort av Sarastro. Lyckas uppdraget ska Tamino få Paminas hand. Fågelfångaren Papageno slår följe med Tamino. Till sin hjälp har de med sig en förtrollad flöjt och ett magiskt klockspel. Men allt är inte vad det ser ut att vara. Är både Paminas mor och Sarastro onda? Eller ingen av dem? Snart ställs de alla inför utmanande prövningar…

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett/dans.

Lämna ett svar