Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

”Sånger till Friheten” till minnet av Björn Afzelius

Björn Afzelius. Foto; MT LIVE

Stort intresse för hyllningskonserterna ”Sånger till Friheten” till minnet av Björn Afzelius – Ny vårturné insatt med 16 extrakonserter runt om i landet!

Björns minne kommer under 2019 och 2020 hedras av några som stod honom väldigt nära, Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Det stora intresset efter årets biljetter gör att arrangören nu tagit beslut att förlänga turnén våren 2020. Totalt gästar man 21 orter runt om i hela landet! Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

– ”Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin. På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion”, säger Olle Nyberg.

Turnéplan 2019: ”Sånger till friheten”

11 december Skövde, Stadsteater

12 december Motala, Folketshus

13 december Nässjö, Teatersalongen

14 december Borås, Sagateatern – Slutsåld!

15 december Varberg, Arena Varberg – Slutsåld!

Extrainsatt vårturné 2020: ”Sånger till friheten”

11 mars Oskarshamn, Stadsteatern

12 mars Västervik, Teater & Konferens

13 mars Kalmar, Teater

14 mars Malmö, Palladium

15 mars Helsingborg, Stadsteatern

17 mars Kungsbacka, Teater

18 mars Karlstad, Scalateatern

19 mars Uppsala, Regina teatern

20 mars Nyköping, Culturum

21 mars Gävle, Teater

22 mars Eskilstuna, Teater

25 mars Göteborg, Stor teatern

26 mars Örebro, Hjalmar Bergman teatern

27 mars Ingesund, Musikhögskolan stora Ko

28 mars Norge Horten, Bakkenteigen Kulturhus

29 mars Uddevalla, Östraboteatern

Biljetter via: www.mtlive.se 

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
Är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette, Scorpions och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång)
Var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång)
Var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

werecki promotion company
Promotion & kommunikationsbyrå inom: Musik, teater, turnéer, konserter, Kultur och Nöje .
Läs mer se: www.werecki.com