Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Turnépremiär för Måns Zelmerlöw och nytt album

Ständigt aktuella Måns Zelmerlöw släpper idag sitt åttonde album ”TIME” och har ikväll premiär på releaseturnén på KB i Malmö. Nya albumet ”TIME” har redan givit oss en försmak i låtarna ”Walk With Me” (duett med Dotter) och ”Better Now” och nu är de äntligen dags för hela kronologiska resan att presenteras, en resa som startade för några år sedan och slutar i nutid. ”TIME” är hans första album på tre år.

”Inledningslåten kan ses som ett brev från mig till mitt unga jag och därefter går historien igenom en mörk period innan det vänder till det bättre igen”, berättar Måns Zelmerlöw som länge har velat göra ett album som har en röd tråd, en helhetskänsla.

Det skrevs många låtar inför albumet, däribland på låtskrivarsessions i Battersea, London och bland annat i Peter Gabriels legendariska studio, Real World i Bath. Zelmerlöw har varit med och skrivit i princip alla låtar och många av dem gjordes tillsammans med Jon Eyden.

”Han är numera killen jag helst vänder mig till när jag vill skriva – han är min motsvarighet till Guy Chambers”, säger Måns med hänvisning till Robbie Williams co-writer och bollplank.

De tidigare singlarna, duetten med Dotter ”Walk With Me” och den dubbla A-sidan ”Better No/Grow Up To Be You”, snurrar flitigt på radion där ”Better Now” klättrar till top 10 denna vecka. Dessa följs nu av nya singeln ”One”.

”One” handlar om hur ens vänner kan tycka att man som par bråkar alltför mycket i vardagen. Budskapet är att det faktiskt kan vara bra att rensa luften ibland och på så sätt bli av med saker, i stället för att hålla på dem. Det kan få relationen att växa sig starkare i förlängningen och skapa en större ömsesidig förståelse för varandra. Låten säger att ’vi kan vara undantaget som bekräftar regeln’, sammanfattar Zelmerlöw.

Den en gång unge och oerfarne popsensationen och artisten med det vinnande leendet har idag utvecklats till ett fullblodsproffs.

”Jag tycker personligen att albumet som helhet är det mest personliga och genomarbetade som jag har gjort och det ska bli mycket intressant att se hur det mottas. Det känns också extra pirrigt eftersom albumet betyder så mycket för mig!”

Klicka här för att lyssna på nya albumet!

Ikväll är det också premiär för Måns live på den exklusiva turnén som denna och nästa helg kan ses på följande platser.
Biljetter via Livenation.s

18/10 Malmö – KB support Dotter
25/10 Stockholm – Nalen support Paul Rey
26/10 Falun – Falu Bowling & Krog
27/10 Göteborg, Trädgår’n support Paul Rey

 

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world’s leading music publishers.