Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

En månad kvar till en av landets stora julkonsertspremiärer ”Änglaljus”!

Turnén ”Änglaljus” med John Kluge har blivit en återkommande jultradition runt om i hela landet sedan 1993. Konserterna har blivit allt populärare och har vuxit sig större och större från år till år och är den 26:e i ordningen. John Kluge har till årets turné bjudit in några av Sveriges folkkäraste artister; Linda Lampenius, Py Bäckman och Sofia Källgren. På piano Carina E Nilsson tillsammans med lokala körer runt om i landet bjuder de in till en underbar konsert för alla sinnen med glädje och härlig stämning. Turnépremiär den 22 november i Borås och totalt gästar ”Änglaljus” 19 orter från Malmö i söder till Piteå i norr.

Turnéplan: ”Änglaljus” 2019

22/11 Gustav Adolfs kyrka, Borås *Se info nedan!

24/11 Domkyrkan, Karlstad *Se info nedan!

26/11 Glasverandan, Kalmar

27/11 Kulturkvarteret, Kristianstad

28/11 Anderstorps Kyrka, Anderstorp

29/11 Smyrnakyrkan, Göteborg*Se info nedan!

30/11 Sundsvalls Stadshus, Sundsvall

1/12 Pettersson-Berger Hallen, Östersund

3/12 Allianskyrkan, Jönköping

4/12 Bollnäs Kyrka, Bollnäs.

6/12 Gustav Vasa kyrka, Stockholm *Se info nedan!

8/12 Acusticum, Piteå

9/12 Stadskyrkan, Umeå

10/12 Missionskyrkan, Linköping

11/12 Bergsjö kyrka, Bergsjö

12/12 Växjö Teater, Växjö

17/12 Konserthuset, Västerås

18/12 Palladium, Malmö

19/12 Jarl Kulle scenen, Ängelholm

(Med reservation för eventuella ändringar)

OBS!*Sofia Källgren medverkar endast den 22/11, 24/11, 29/11 och den 6/12.

*Py Bäckman medverkar inte den 22/11 samt den 24/11.

Biljetterna är släppta via Ticketmaster 

Julkonserten Änglaljus. En julotta på vaken tid, en upplevelse. Det är en riktig julstämning. I år firar Änglaljus 25 år! Du går mot kyrkan/konserthuset och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Kyrkan har nu blivit en vacker, julutsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna. En känsla av andrum infinner sig. Ljuset går ner och tonerna sätts vid pianot. Kör och solist gör entré med levande ljus. Du är nu i Änglaljus!

John Kluge – ”The Artistic Tenor” är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro. Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott – allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspirationen genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade Kluge konceptet ”Julkonserten Änglaljus” och har nu blivit en svensk folkkär konserttradition från Malmö i syd till Piteå i norr. Den 26 juni i år gjorde Kluge debut i New York i anrika Weill Recital Hall i Carnegie Hall med eget konsertprogram – My Romance. John Kluge – ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist men glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning!
Läs mer via: www.kluge.se

Py Bäckman: Sångerska kompositör textförfattare som har gjort ett 15-tal album som artist med egen text och musik samt ett stort antal album där hon skrivit texterna till andra artister så som t.ex. Nordman som sålde över en miljon album på 90-talet. Py har bl.a. skrivit text och musik till Melodifestivalvinnaren ”Stad i ljus” som numera finns med i psalmboken.”Koppången” m.m.
Läs mer www.pybackman.se

Linda Lampenius: Klassisk violinist. Lampenius åkte på sin första turné i USA och Kanada som 8-åring och har sedan dess uppträtt i det flesta stora konserthusen i USA, Asien och Europa samt medverkat i otaliga TV-sändningar runt om i världen. Lampenius var Finlands mest säljande klassiska artist i världen med albumet ”Linda Brava”. Lampenius är en världsartist och känd för att ”sjunga” genom sitt instrument.
Läs mer via: www.lindalampenius.com

Sofia Källgren: är en av våra mest mångsidiga och folkliga artister. I över 20 år har hon turnerat och gjort 100-tals konserter både i Sverige och utomlands. Hon har medverkat i mängder av TV-program . Hon har medverkat i Rhapsody in Rock, Julgalan, Stjärnklart mm
Läs mer via; www.sofiakallgren.com

Carina E Nilsson – pianist Carina E Nilsson har lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Med över 6.000 spelningar i bagaget är Carina en av Sveriges mest anlitade och uppskattade etablerade pianistI egenskapen som kapellmästare har Carina samarbetat med de flesta av Sveriges etablerade artister.
Läs mer via; www.carinaenilsson.com

WERECKI PROMOTION COMPANY
Promotion & kommunikationsbyrå inom: Musik, teater, turnéer, konserter, Kultur och Nöje .
Läs mer se: www.werecki.com

Lämna ett svar