Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Längdpremiär i Grönklitt redan den 26 oktober!

Allt fler efterlyser en tidig premiär på längdskidor och tack vare sparad snö kan Grönklitt öppna spåren redan i slutet av oktober.

– ”Vi öppnar skidsäsongen med en riktig längdskidfest hela helgen den 26-27 oktober då vi lägger ut snö på delar av den nya Multiskidbanan”, säger Marcus Laggar, sportchef på Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitt är en komplett skidanläggning med modern alpin skidåkning och längdåkning av yppersta klass. Här bjuds 13 mil längdspår och snö från november till april för både proffs och motionärer. Nytt för i år är den fem kilometer långa multiskidbanan som Grönklitt byggt i samarbete med Orsa Skidklubb och som går runt Rädsjön i Orsa Grönklitt.

Det är också på 1,5 kilometer av Multiskidbanan och på stadion som det kommer att läggas ut sparad snö inför premiären. Om det är tillräckligt kallt kommer det att läggas ut mer snö.

På Längdcentrum kommer det finnas fina erbjudanden. Efter eller mellan dina skidpass kan du ladda batterierna på restaurang Ugglan & Björnen eller på Kafé Koppången. Passa även på att hälsa på rovdjuren i Orsa Rovdjurspark.