Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Doug Seegers på ny julturné!

När jag får beröra känner jag mig rik” – Doug Seegers på ny julturné

Han tycker att det är fantastiskt när människor kavlar upp ärmarna för att hjälpa andra människor. Nu vill Doug Seegers, göra detsamma, genom sin musik. I mitten av november ger han sig ut på en stor julturné i Sverige – till förmån för romska barn i Rumänien och Erikshjälpens arbete där.

– ”Det känns fantastiskt att jag får göra det jag kan för att bidra”, säger Doug Seegers, nyligen hemkommen från en resa till i Rumänien.

Country-artisten Doug Seegers har en speciell plats i svenskarnas hjärtan. Med sin urtalang och sitt naturliga och ödmjuka sätt har han byggt en nära och varm relation med sina många fans. Kanske kommer de som allra närmast varandra när Doug tar med sitt band och bara akustiska instrument på sin årliga julturné. Under årets turné, Country Christmas, blir det en blandning av Dougs egna och starkt personliga sånger, klassiska julsånger och lite country-gospel. Musik som känns och berör.

Musiken har alltid varit viktig för Doug Seegers och en källa till tröst, glädje och hopp, i goda såväl som svåra perioder i livet. Lika viktigt är det också att förmedla ett budskap.

– ”På ett personligt plan försöker jag fortfarande erövra kraften i mitt eget budskap, lika mycket som jag vill vara en inspiration för andra. Min musik handlar om hopp och tro och det är genom att utgå ifrån mina egna erfarenheter i livet som jag kan nå ut till andra”.

– ”Musik för mig är terapi och min önskan är att få dela med mig av den terapin till andra människor. För mig är det innebörden av rikedom att se hur min musik får beröra någon annan”, säger han.

Det har snart gått sex år sedan svenska folket för första gången mötte Doug Seegers i Jills Veranda. Sex omtumlande år med skivinspelningar, turnéer, tv-shower och bokutgivning. I våras släpptes hans sjätte album, som är det tredje med i huvudsak originalmaterial. ”A Story I Got To Tell” spelades in i Los Angeles och har hyllats unisont av kritiker och publik världen över.

I år gör Doug Seegers för tredje gången en julturné i samverkan med barnrättsorganisationen Erikshjälpen. Doug har tidigare i höst besökt Erikshjälpens arbete för romer i Rumänien.

– ”Det var en väldigt känslosam resa för mig. Det berörde mig på djupet att se hur de här människorna lever och vilka dåliga förutsättningar de har att lyckas i livet. Men det blev också väldigt starkt att se det Erikshjälpen gör för att stötta dem och skapa förutsättningar för ett bättre liv. Människor som hjälper människor, det är vad det handlar om. Och att se medmänniskor som kavlar upp ärmarna och gör vad de kan för att utrota fattigdom och utanförskap är helt fantastiskt”, säger han.

Delar av intäkterna från julturnén kommer också gå till ”A Little Pantry That Could” i Nashville, som Dougs nära vän och välgörare Stacy byggt upp för de allra fattigaste och mest utsatta i Nashville. Det var där mot en husvägg, tillsammans med Stacy, som Doug satt med sin gitarr när Jills Verandas tv-team kom på besök 2013.

Turnéplan 2019

14 nov Sundsvall
15 nov Örnsköldsvik
16 nov Skellefteå
17 nov Piteå
18 nov Umeå
21 nov Avesta
22 nov Rimbo
27 nov Växjö
28 nov Ystad
29 nov Svedala
30 nov Jämjö
1 dec Eksjö
4 dec Ekshärad
5 dec Skoghall
6 dec Nybro
7 dec Oskarshamn
8 dec Kaxholmen
11 dec Norrtälje
13 dec Halmstad
14 dec Boxholm
15 dec Järna
16 dec Stockholm

OM Erikshjälpen
Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som utifrån barnkonventionen bedriver biståndsverksamhet i 17 länder. Fokus är barns rätt till utbildning, hälsa samt trygghet och skydd. I Sverige görs även insatser för barns rätt till meningsfull fritid. Erikshjälpen arbetar även med folkbildning och opinion, för att främja barns rättigheter. Basen för arbetet är gåvor från privatpersoner och intäkter från second hand-butiker. Erikshjälpen Second Hand är en ideell förening som samarbetar med lokala föreningar och församlingar. Sedan starten 1990 har verksamheten vuxit till att omfatta ett 60-tal butiker i Sverige, två i Norge samt e-handeln Secondhand.se. Syftet med butikerna är att generera medel till bistånd, både i Sverige och utomlands. Återanvändning av varor skapar hållbar konsumtion. Second hand-butikerna är också viktiga mötesplatser för människor och erbjuder möjlighet till arbetsträning, praktik och personlig utveckling.

Lämna ett svar