Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Glöggmys i sjöboden, kräftkok på bryggan och en femrätters julmeny

Söker du recept på njutning och återhämtning i stressiga juletider? We got it! För det är allt något extra stämningsfullt med Bohuslän och den kristallklara skärgården under vintern, speciellt när julen nalkas. På TanumStrand i Grebbestad firar man med bland annat med glöggmys i sjöboden, kräftkok på bryggan och en femrätters julmeny, som alternativ till det klassiska traditionstyngda julbordet.

– ”Det kommer bli riktigt bra, med massa goda smaker som hör julen till. Till exempel kommer vi att servera havskräftor, vitlök- och sojamarinerad lax med senapskryddad färskost och saffransrimmad sej. Det blir tre förrätter, två huvudrätter och avslutningsvis ”gôttebord” med utvalda klassiker och hemmagjorda praliner. Detta blir ett härligt och exklusivt sätt att verkligen njuta av maten på ett helt annat vis än vad man gör vid ett klassiskt julbord”, säger Axel Josefsson, kökschef på TanumStrand.
Menyn är omsorgsfullt framtagen och kärleksfullt tillagad av råvaror från det skandinaviska vinterskafferiet där färska skaldjur möter kryddiga dofter och söta smaker som för tankarna mot jul.

Skaldjurens bästa tid
Tidigare under eftermiddagen njuter du med fördel i hotellets mysiga sjöbod. Under vintern smakar skaldjuren som bäst, därför är det en riktigt stämningsfull upplevelse att avsmaka kräftor från det heta kräftkoket ute på bryggan. Det finns även chans att smaka handplockade delikatessostron tillsammans med ett glas champagne.

Lördagar extra familjevänligt
För att koppla av ordentligt och ladda batterierna batterierna i den hektiska julstressen, kan det vara riktigt skönt att stanna över en natt eller två på hotellet.
– ”Vi erbjuder massa härliga upplevelser som bastubad med havsdopp eller lugna stunder på SPA. På lördagar är det dessutom extra mysigt för alla som reser med barn. Det blir klappjakt i bergen, familjeträning, kluriga julquiz och självaste tomten kommer på besök. I restaurangen serveras det en julinspirerad barnbuffé”, berättar Evelina Carlen från TanumStrand.

Varje kväll avslutas med musikunderhållning i lobbybaren med Alexander Löwmark.
– ”Stannar man till söndagen kan man starta dagen med skön morgonyoga inne på vårt fina SPA eller bada i vårt familjebad”.

Hög tid att boka, eller vad säger ni? Detta borde alla unna sig i juletider. Tid tillsammans, massa god mat och saltstänkta upplevelser, det är en tidig julklapp som heter duga! TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar med 260 rum, 99 stugor och egen gästhamn. Hotellet, som är öppet året runt, ligger alldeles vid Skagerraks strandkant, och kan ta emot upp till 1000 gäster för övernattning, middag, möten och aktiviteter. Konferens med plats för alla – upp till 1000 personer! TanumStrand vid Skagerraks strandkant, 2 km söder om Grebbestad.