Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Jesus Christ Superstar till Dalhalla!

Viktoria Tocca Entertainment sätter upp Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla till sommaren

Jesus Christ Superstar är utan att överdriva en av världens största musikalsuccéer genom tiderna. Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden både på scen och vita duken och setts av miljontals människor världen över.

Den första svenska uppsättningen spelades 1972 på Scandinavium i Göteborg med bland annat Peter Winsnes (The Spotnicks) i titelrollen och Agnetha Fältskog som Maria Magdalena. I sommar är det äntligen dags igen när Dalhalla står värd för en stjärnspäckad konsertversion av Jesus Christ Superstar!

I rollen som Jesus ser vi Guldmasken-belönade Linus Wahlgren, som senast gjorde stor succé som huvudrollsinnehavare i musikalen The Book of Mormon under tre tokhyllade och utsålda säsonger på China Teatern i Stockholm.

Georg Malvius regisserar
Förställningen regisseras av den flerfaldigt prisbelönade teaterchefen och professorn i musikalregi Georg Malvius som bland annat startade musikalregiutbildningen vid Göteborgs universitet. Malvius är troligen Sveriges mest internationelle teater- och musikteaterregissör. Med över 150 produktioner av teater, opera och musikaler är han en återkommande gäst på stora scener i bland annat Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Italien.

I rollerna

Linus Wahlgren, som setts i bland annat ”Solsidan”, ”Mördaren ljuger inte ensam” och ”The Book of Mormon”, spelar mot Patrik Martinsson i rollen som Judas – en roll som han debuterade med i ”Jesus Christ Superstar” redan 1991 och har gjort flera gånger sedan dess – och Fred Johanson spelar Pilatus. Fred har tidigare bland annat medverkat i ”Les Miserables” i London och spelat Odjuret i Göteborgsoperans uppsättning av ”Skönheten och odjuret”.

Tord Hansson som spelar Petrus är en väl omtalad musikalartist från Skåne. Efter examen vid Balettakademin i Göteborg 2012 har han sjungit i uppsättningar som ”Jesus Christ Superstar” i Åbo, ”Blodsbröder” i Falkenberg, varit på Sverigeturné med Disney Live och har deltagit i föreställningar som ”Les Misérables” och ”En gentlemans handbok i kärlek” på Wermland Opera.

Robban Högström som spelar Simon, bor sedan 2016 i London dit han flyttade för att studera på välrenommerade musikalskolan Urdang Academy. I år fick han Viktoria Toccas Musikalstipendium med motiveringen: ”Robban har en styrka och spänning i sitt sceniska uttryck som gjorde att han stack ut som favorit hos alla fem jurymedlemmar. Med en vacker röst och ett eget uttryck, där vi känner att han gjort tydliga val i sin tolkning av det valda materialet är Robban absolut en blivande stjärna på musikalhimlen och vi ser alla fram emot att följa honom vidare.”

Kristoffer Hellström i rollen som översteprästen Kaiafas är en framgångsrik musikalartist och skådespelare som bland annat tagit emot Lasse Lönndahls stipendie för sångare och frimurarnas musikstipendium. Han har medverkat i en rad välkända uppsättningar från ”Sunset Boulevard” i London i rollen som Adam till ”Les Misérables” i Tyskland som Grantaire.

Laila Adèle, Malena Tuvung och Jessica Berge är föreställningens souls girls. Laila är en av våra mäktigaste soulröster som både släppt skivor signerade av Peter Swartling, deltagit i melodifestivalen, haft huvudroll i ”Jekyll & Hyde” på Malmö Opera och legat på Svensktoppen med låten ”Blame It All On You”.
Malena har vi sett i huvudroller i musikaler som ”Jekyll & Hyde” på Malmö Operan och ”Cats” på Cirkus i Stockholm. Hon har också medverkat i Allsång på Skansen. Efter att ha studerat på Balettakademien i Göteborg var Malena bland annat solist på Wallmans salonger i Köpenhamn.
Jessica Berge har lång erfarenhet av stämsång och bakgrundskör och har medverkat i gospelkören ”By Grace” där hon sjungit med bland andra Molly Sandén.

Filip Morel och Simon Rubin spelar präster. Filip har en bakgrund som både sångare och regissör. 2017 spelade han huvudrollen som Jesus i ”Jesus Christ Superstar” under elva föreställningar i Eksjö Kyrka. I våras regisserade han musikalen ”Legally Blonde” på Teatertolvan Olsbergs Arena.
Simonvar redan som tolvåring med i musikalen ”Oliver!” och fick mersmak för musikalvärlden. Efter Balettakademiens musikalutbildning kom han in på drömutbildningen – Artisten vid Göteborgs Universitet där han nu studerar. Robin är redan är mycket lovande musikalartist vi hoppas se mer av i framtiden.

Föreställningens körledare Hanna Rydman är professionell sångare och musiker med enorma framgångar som körsångerska. Hon driver det välkända körkonceptet ”Joyvoice” med fler än 160 körledare och 22 000 sångare.

Övriga huvudroller presenteras inom kort!

Hela föreställningen kommer att framföras på originalspråket engelska.

Missa inte sommarens stora musikalupplevelse i Dalhalla!

Datum: 15 juli

Plats: Dalhalla, Rättvik

Biljettsläpp: 4 november kl 10:00 via www.dalhalla.se


OM Dalhalla
Dalhalla är en internationellt etablerad konsertarena placerad i ett gammalt kalkbrott utanför Rättvik i Dalarna. Arenans utformning ger en unik akustisk särprägel och har beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under sommarhalvåret erbjuder Dalhalla evenemang med kända svenska och internationella artister inom olika musikstilar. Varumärket Dalhalla ägs och drivs idag av företaget Rättvik Event AB.
Besök dalhalla.se

Lämna ett svar