Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Livfulla Trädgårdar – Vackra blomrabatter online!

Livfulla Trädgårdar är ett nystartat företag som säljer blomrabatter online. Rabatterna är designade med plantor som innehåller maximalt med pollen och nektar för att hjälpa bin och fjärilar och andra bevingade superhjältar. Vi människor är beroende av dessa pollinerare för att kunna leva ett bra liv här på jorden och Livfulla trädgårdar startades som ett svar på forskarnas larmrapporter om att insekterna försvinner i oroväckande hög takt. I Sverige har exempelvis 30 % av dagfjärilar försvunnit de senaste 30 åren och en tredjedel av de vilda bina är rödlistade.

Vill vi göra det superenkelt och prisvärt för alla med trädgård, stor som pytteliten, att främja artrikedom och biologisk mångfald. Genom att anlägga en av våra rabatter får kunden en möjlighet att göra en stor miljötjänst, samtidigt som det blir riktigt snyggt och livfullt i trädgården”

När kunden beställer rabatten fyller hen i önskad färg och stil samt vilka förutsättningar som råder på platsen där rabatten ska planteras. Därefter presenteras kunden för ett stort urval av anpassade rabatter som efter beställning levereras hem tillsammans med en planteringskarta och enkla planteringsinstruktioner.


Grundarna till Livfulla Trädgårdar, Sofia och Raisa

Livfulla trädgårdar grundades av Sofia och Raisa. Trädgården är vår plats på jorden berättar de. Att kunna kombinera vår passion med att bidra till biologisk mångfald känns som en riktig fullträff. Nu vill fortsätta utveckla företaget och skapa livfulla och blommande oaser på löpande band, i trädgårdar, på taken, på busshållplatser, i skolor ja överallt! Du hittar såklart även Livfulla Trädgårdar på både Instagram och Facebook!

Lämna ett svar