Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Så skämmer du bort far på söndag!

Överraska pappsen med en lyxig hotellupplevelse på fars dag. Massa god mat, frisk havsluft, sköna stunder på SPA och tid tillsammans. Det kommer bli härligt!

Det närmar sig fars dag och i Sverige finns nästan 2,5 miljoner pappor att fira, så det kan bli ett rejält kalasande. Fars dag började firas i Sverige 1931, till en början i juni men för att inte krocka med mors dag så flyttades dagen till den andra söndagen i november efter önskemål av det nordiska handelsamfundet.
Att hitta en lyckad fars dag-present är minst sagt inte det lättaste. Är du trött på de gamla vanliga alternativen strumpor eller en slips, men vet inte vad du ska ge bort istället?
– ”Då är mitt främsta tips att ge bort en upplevelse tillsammans, det är alltid uppskattat. De flesta pappor har ju vad de behöver när det kommer till prylar, men tid ihop tillsammans med sina barn – det är alltid värdefullt”, säger Evelina Carlén från hotellanläggningen TanumStrand.

Över dagen eller med övernattning
Den bohuslänska miljön mellan Grebbestad och Fjällbacka är som skapt för minnesvärda upplevelser med en spektakulär utsikt över skärgården. TanumStrand har tagit fram två olika slags fars dag-paket, ett för er som vill komma över dagen och ett för er som vill stanna över lördag-söndag. I paketet ”Relaxing weekend” ingår trerätters middag på lördag, hotellövernattning, frukost, SPA-entré och söndagsbrunch. I paket ”Dagspalyx pappa” ingår frukost eller lunch/brunch, SPA-entré och överraskning till pappa.
– ”Vårt SPA har en fantastisk utsikt över kobbar och skär. Dessutom finns det så mycket att uppleva här, både när det gäller mat och skön avkoppling. Just läget vid strandkanten brukar uppskattas av våra gäster. Det finns alla möjligheter till salta strandpromenader och samtal längs med bryggan. Passa på att samla familjen, detta kommer garanterat bli en uppskattad gåva”, säger Evelina.

OM TanumStrand
TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar med 160 rum, 99 stugor och egen gästhamn. Hotellet, som är öppet året runt, ligger alldeles vid Skagerraks strandkant, och kan ta emot upp till 1000 gäster för övernattning, middag, möten och aktiviteter.