Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Tänndalen ny destination för Snälltåget

Snälltåget och Tänndalen inleder ett samarbete kring transfer mellan Snälltågets avgångar till Jämtlandsfjällen och Tänndalen, vilket gör det möjligt att resa med tåg och buss hela vägen fram till fjällvärlden i Tänndalen två gånger i veckan från jul till påsk.

Fler vill resa klimatsmart på sin resa till fjällen, säger Marco Andersson, Marknadschef för Snälltåget. Genom samarbetet med Tänndalen kan vi nu erbjuda möjligheten att resa med tåg och buss till en fjälldestination som tidigare var svår att nå med tåg och lokal kollektivtrafik.

Det blir avgångar från jul till påsk varje onsdag och lördag kväll från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala. På torsdag morgon blir det transfer från Östersund till Tänndalen och på söndag blir det transfer från Röjans station vidare till Tänndalen. Hemresan sker på torsdag eller söndag, med ankomst till Uppsala och Stockholm på kvällen och Malmö på fredag respektive måndag morgon.

Resan till och från Tänndalen är en del av upplevelsen och därför känns det extra kul att kunna erbjuda ett hållbart och bekvämt resealternativ. Tänndalen är en riktig pärla och vi hälsar klimatsmarta gäster hjärtligt välkomna till oss i vinter, säger Peter Jonasson, anläggningschef

Om Tänndalen

Att vara i Tänndalen är att vara på fjället. Dalstationerna ligger nämligen 800 meter ovan havet och många av liftarna går högt upp på fjället. I skidområdet finns 53 nedfarter, 12 liftar, tre barnområden, två funparks, friåkningsområde, åtta restauranger och mycket mer. Allt boende ligger vid pisten, vilket gör att skidåkningen inte kan bli mer lättillgänglig.

Vi på Snälltåget drivs av att ge våra resenärer en trevlig och prisvärd resa! Snälltåget tar dig mellan Malmö och Stockholm året runt. Under hösten och vintern går Snälltåget hela vägen från Malmö via Stockholm till Jämtlands- och Härjedalsfjällen och på våren och sommaren kan du åka med oss till Berlin. Till Blekinge, Jönköping, Växjö och ut i fjällvärlden tar du dig vidare med våra egna anslutningsbussar – Snälltåget på väg.

Lämna ett svar