Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Tusen lyktor lyser upp Stortorget

För sjätte året i rad hälsar Ängelholms kommun alla varmt välkomna till Tusen lyktor på Stortorget i Ängelholm. Kom och se tusentals tända ljuslyktor som tillverkats av kommunens förskolebarn. Det bjuds även på körsång, korvgrillning och ljusshow.

Fredagen den 22 november kommer Stortorget i Ängelholm att lysas upp av tusentals lyktor gjorda av barn på Ängelholms förskolor. Det är sjätte året som arrangemanget Tusen lyktor äger rum i samband med Barnkonventionens dag för att uppmärksamma barns rättigheter.

Kl. 16.15 – Lyktorna börjar tändas.

Kl 17.00 – Invigningstal och därefter sjunger barnkörer från Kulturskolan och Kyrkan.

Efter sången blir det ljusshow.

Under kvällen kommer Ausås scoutkår att grilla korv.

Kl. 18.30 – Lyktorna släcks.

Då lyktorna släcks finns det möjlighet att ta med sig en lykta. Om du vill kan du skänka en summa till välgörande ändamål.

Utställning på Rådhuset

Passa även på att besöka utställningen med temat Jag har en dröm – I have a dream, som Ängelholms förskolor och skolor arbetat med under läsåret. Som besökare får du ta del av av barnens drömmar i nutid och framtid.

Utställningen pågår under vecka 46 och 47 i Rådhuset. Tiderna är klockan 12.00 – 16.00 måndag till fredag. Fredagen den 22 november är det öppet till klockan 18.30.

Lämna ett svar