Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sverigekampanjen The Edible Country tog brons i Epica Awards!

Visit Sweden utsåg Sverige till världens största restaurang i kampanjen The Edible Country. 
I går kväll gav den internationella kommunikationstävlingen Epica Awards pris till destinationen Sverige. Visit Swedens kampanj The Edible Country fick en bronsmedalj i kategorin Transport & Tourism i konkurrens med bland andra China Airlines och Färöarna. Den ansedda internationella tävlingen Epica Awards belönar kreativ kommunikation med hjälp av en jury av journalister från marknadsförings- och kommunikationsmedier världen över.

I går kväll fick Visit Swedens kampanj The Edible Country ett brons i kategorin Transport & Tourism. The Edible Country har tagits fram tillsammans med Prime och görs i samarbete med regionala turistorganisationer över stora delar av Sverige. Andra vinnare i kategorin var Köpenhamns tunnelbana, Visit Färöarna, Deutsche Bahn, China Airlines och Paris Aéroport.

I kampanjen The Edible Country lyfter Visit Sweden fram Sverige som världens största gourmetrestaurang. Utländska turister har under året kunnat boka plats vid något av de specialdesignade träbord som stått på tretton natursköna platser i Sverige, genom ett samarbete med Bookatable. Där har gästerna fått laga en hälsosam gourmetmåltid av ingredienser de själva samlat i skog, mark och vatten – eller fått utvalda av en lokal entreprenör. Inspirationsrecept med exempelvis abborre, enbär och kantareller har komponerats av kockarna Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Anton Bjuhr och Jacob Holmström.

– ”Det är jätteroligt att få det här erkännandet för kampanjen av kommunikationsproffsen. Vi har också fått bred spridning i internationella medier och bokningar till borden från många länder. The Edible Country är tänkt att leva under lång tid och ger oss möjlighet att visa olika delar av Sverige under flera årstider. Nu ser vi över hur kampanjen kan fortsätta nästa år”, fortsätter Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.

Medier i Tyskland, USA och Kina har skrivit mest om den svenska naturen och maten med anledning av The Edible Country. Från januari till och med sommaren hade internationella medier skrivit över 220 artiklar i online- och tryckta medier i sju länder, med en total upplaga på 257 miljoner.

Till exempel skriver The Washington Post att ”I Sverige är tillgång till naturen en konstitutionell rätt. Privilegiet, som går tillbaka till medeltiden, är lika integrerad i den svenska livsstilen som allmän hälsovård, generös föräldraledighet och inlagd sill.”. Guide Michelins amerikanska upplaga gör en djupdykning i Sveriges många exempel på hållbar mat och brittiska The Telegraph beskriver The Edible Country som ”världens tjusigaste picknick”. Franska Le Figaro konstaterar att ”I Sverige är det skogen som bjuder på maten.”

De utländska turister som Visit Sweden riktar Sverigemarknadsföringen till är mycket intresserade av att lära känna Sverige på ett djupare plan, exempelvis om natur, kultur och livsstil, svensk mat och dryck samt svenska traditioner.

Kampanjsajt
www.visitsweden.com/ediblecountry

Kampanjfilm
https://youtu.be/IhSdxr1C-HU

Vinnarna i Epica Awards 2019, kategori Transport & Tourism
https://winners.epica-awards.com/2019/winners?category=Transport+%26+Tourism


OM Visit Sweden

Visit Sweden är ett marknadsföringsföretag som gör Sverige synligt internationellt som resmål och varumärke, så att fler turister från utlandet kan bidra till fler jobb och större intäkter till staten och besöksnäringen. Utländska turister spenderar årligen 144 miljarder kronor i Sverige och cirka 172 400 personer är sysselsatta i besöksnäringens företag*. Visit Sweden riktar marknadsföringen till Sverigeintresserade människor i utlandet och finns på plats i 9 länder. Bolaget ägs till lika delar av svenska staten genom Näringsdepartementet och svensk besöksnäring via Svensk Turism AB. (*Källa: Tillväxtverket, siffrorna avser 2018).

EXTERNA LÄNKAR

Om Visit Sweden 
The Edible Country 
Epica Awards 2019, kategori Transport & Tourism