Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Saxnäs med ljus över Stöken och Ropentjakke, Lappland

Saxnäs (sydsamiska: Saadteskenjuana) är en småort vid Kultsjön i Vilhelmina kommun söder om Marsfjällen. Det första nybygget i Saxnäs togs upp år 1824, och byn fick väg till tätorten Vilhelmina (c:a 85 km) på 1920-talet. Turistnäringen växte starkt från 1930-talet, bland annat genom tillkomsten av Saxnäsgården samt genom Bernhard Nordhs romaner, särskilt I Marsfjällets skugga (1937) och Fjällfolk (1938). Här ligger bland annat Saxnäs kyrka, ett vandrarhem, en lanthandel, ett äldreboende, en förskola, en grundskola och den kända Saxnäsgården. I Saxnäs finns även konstnären Folke Ricklunds hem, Ricklundgården, att besöka.
KÄLLA; Wikipedia

Bilden; Foto; Ewa Nilsson
Tack för din medverkan med denna vackra vintervy över Saxnäs, Ewa!

OBS! Klicka på bilden för större format!

Se även av Ewa Nilsson´s utställning här; http://www.fotografer.n.nu/ewa-nilsson-lycksele
Vackra naturbilder av Ewa Nilsson, en av Sveriges främsta naturfotografer

Kika gärna in på Ewa`s egen hemsida, ”Lappland Photo” också. Den hittar du här; https://lapplandphoto.com/