Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stockholm Triathlon får Svenskt Mästerskap!

Stockholm Triathlon har fått den stora äran att arrangera ett Svenskt Mästerskap på Olympisk distans. Tävlingen går mitt i Stockholms med start och mål vid Stadshuset på Kungsholmen. Tidigare i år lockade tävlingen till sig närmare 1700 deltagare, bland dessa var det flera hundra som gjorde sin allra första triathlon. Nu får tävlingen alltså SM-status, något som kommer locka till sig eliten.

Vi är oerhört glada över att Stockholm har blivit värd för SM på Olympisk distans 2020! Stockholm Triathlon har sedan tidigare en stor mängd motionärer från Sverige och även utlandet, nu förstärks tävlingen med en större tävlingsklass. Det ska bli extremt kul att se eliten i centrala Stockholm, det kommer gå snabbt!”, säger Üve Hillep som är tävlingsledare för Stockholm Triathlon.

Svenska Triathlonförbundet (STF) är en ideell förening och ett specialidrottsförbund (SF) med uppdraget att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige.

Närmare 250 föreningar är anslutna till STF och antalet ökar för varje år. Antalet licensierade utövare är runt 2600 men antalet personer som håller på med triathlon är tusentals fler. Bland barn och unga är triathlon en av de idrotter som ökar snabbast.

STF är anslutet till Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), samt de internationella förbunden International Triathlon Union (ITU) och European Triathlon Union (ETU).