Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Höga betyg till naturum Hornborgasjön

Hela 97 procent av besökarna på naturum Hornborgasjön är mycket nöjda med sitt besök. Det visar resultaten från Naturvårdsverkets nya undersökning. Enligt naturum Hornborgasjöns föreståndare Sofie Stålhand beror det på de senaste årens satsningar.

Bilden ovan; Fågeludden, Hornborgasjön. Foto: Jonas Ingman
(Klicka på bilden för större format)

I somras deltog alla landets 33 naturum i en besöksundersökning från Naturvårdsverket. På naturum Hornborgasjön svarade 206 besökare på undersökningen. Resultaten visar att naturum Hornborgasjön får höga betyg. En majoritet av besökarna svarade att de vill återvända till naturum Hornborgasjön. Dessutom svarade 97 procent av besökarna att de var väldigt nöjda med sitt besök.

– ”Resultaten är fantastiska. Det här visar verkligen att våra satsningar de senaste åren på Hornborgasjön som besöksmål har gett resultat”, säger Sofie Stålhand, naturumföreståndare vid Hornborgasjön.

Naturvårdsverket satsade under fyra år cirka 40 miljoner kronor på att förbättra besöksplatserna vid Hornborgasjön. Naturum renoverades grundligt och den nya byggnaden Café Doppingen uppfördes. Besöksplatserna vid Fågeludden lockar nu 60 000 besökare varje år. Även informationscentralen Trandansen har byggts om de senaste åren med en ny utställning och ett nytt toaletthus. Trandansen är fortsatt ett av landets mest besökta naturområden.

– ”Det som gör mig extra glad är att 31 procent av besökarna säger att de hittade naturum på grund av tips från släkt och vänner. Det eftersom ett av våra mål är att få skaraborgarna att känna stolthet och vilja att visa upp sin natur”, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Läs mer om Naturvårdsverkets undersökning!

Läs mer om Hornborgasjön!