Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Besöksrekord under Vemdalens skidtestarhelg – Sälen laddar för skidtest

Snön har fallit över den skandinaviska fjällvärlden och vinterns kyla har gjort sitt intåg på riktigt – försäsongen på SkiStars skidorter har gett Skidsverige mersmak. Vemdalens skidtestarhelg som gick av stapeln den gångna helgen slog rekord, 6 300 skidåkare som gjorde totalt 85 000 åk vilket är mer än tidigare skidtestarhelger. Redan kommande helg bjuder Sälen, som just nu har ett aktuellt snödjup på 49 cm i terrängen, in till skidtest.

-”Försäsongen har visat sig från sin bästa sida, vi har till och från upplevt januariväder mitt i mörka november. Jättekul att se så många skidgäster hos oss i Vemdalen under helgen, detta visar tydligt att det finns ett stort skidintresse i Sverige”, säger Anders Lundqvist, Destinationschef för SkiStar i Vemdalen.

SkiStars skidorter har sedan öppning kontinuerligt öppnat upp för mer skidåkning. I Vemdalen har Vemdalsskalet öppet dagligen, Björnrike och Klövsjö/Storhogna har helgöppet tom 18 december för att sedan ha öppet dagligen. Åre som öppnade 15 november har redan erbjudit skidåkning från högzon. I Sälen, där Lindvallen öppnade fredag 22 november, har Högfjället helgöppet till 12 december (därefter dagligen), Tandådalen gör premiär till kommande helg, fredag 6 december och Hundfjället öppnar för säsongen fredag den 13 december. Totalt under skidtestarhelgen i Sälen kommande helg håller 18 skidbackar öppet och i Lindvallen öppnar en Snow Park med hopp, rails och boxar.

-”Vi har en mycket bra skidprodukt och bästa förutsättningar för skidtestarhelgen och inte minst för vår högsäsong som tar fart till jul. Med de fina förutsättningarna vi haft under hösten och som prognosen ser ut framåt så ser det ut att bli en snörik vinter”, säger Jonas Bauer, Destinationschef SkiStar Sälen.

Aktuellt snödjup i terräng: måndag 2 dec

Vemdalen: 53 cm

Åre: 61 cm

Sälen: 49 cm

Hemsedal: 88 cm

Trysil: 30 cm

Skidtestarhelger:

Sälen 5-8 december

Åre & Trysil 12-15 december