Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Norrköping

Norrköping är en tätort i Norrköpings kommun i Östergötland i Sverige, och centralort för kommunen. Norrköping är Sveriges elfte största tätort med 96 776 invånare 2018. I Norrköpings kommun bor det 142 818 invånare 2019. Norrköping ligger längst in i Bråviken på bägge sidor om Motala ström som rinner genom staden. Norrköping är sedan gammalt en industri-, handels- och sjöfartsstad. Textilindustrin var fram till 1960-talet basen i stadens näringsliv. Sedan 1970-talet finns fem statliga verk i staden; Luftfartsverket, Migrationsverket, Sjöfartsverket, Kriminalvården samt SMHI.
KÄLLA; Wikipedia

Bilden; Norrköping med en spegling i Motala ström. Foto; Patrik Lagnevik
(OBS! Klicka på bilden för större format!)

Tack för din medverkan, Patrik, med denna fina bild över Norrköping och Motala ström!

Kika in på Patrik´s egen hemsida där du finner många proffsiga bilder i olika kategorier

Patrik är även medlem i vår fotogrupp på Facebook; Dagens Sverigebild 
Välkommen in och kika på många fina bilder av både glada amatörer såväl som proffsfotografer!