Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

EM-kvalmatch i handboll i Skövde 29 mars 2020

Handbollslandslaget spelar EM-kvalmatch i Skövde 29 mars 2020.  De svenska damerna siktar på tionde raka EM-slutspelet och nu står det klart att kommande hemmamatch, mot Tjeckien, spelas i Arena Skövde söndagen den 29 mars.

I går spelade Sverige sin första match i huvudrundan i VM i Japan och jakten på semifinalbiljetten går vidare i morgon. Parallellt med pågående VM står det nu klart var matcherna mot Tjeckien i EM-kvalet i mars kommer att spelas. Bortamötet spelas i Zubri i östra Tjeckien onsdagen den 25 mars och fyra dagar senare, den 29 mars, möts lagen igen i Skövde. Såväl Sverige som Tjeckien inledde kvalet med dubbla segrar i september, i Sveriges fall hemma mot Nordmakedonien och borta mot Portugal.

– ”Vi är mitt uppe i ett VM-slutspel nu och det är en fantastisk känsla att spela mästerskap för Sverige. Självklart vill vi göra det i december nästa år också och vi kommer att göra allt vi kan för att vinna båda matcherna mot Tjeckien och säkra EM-biljetten, även om det är en tuff motståndare som vi ställs mot och som vi har stor respekt för”, säger Mikaela Mässing från Handbollslandslaget.

Senast Sverige spelade i Skövde var i EM-kvalet i mars 2018 då Serbien besegrades i en riktig rysarmatch där Jamina Roberts avgjorde i sista sekunden. Biljetterna till matchen mellan Sverige och Tjeckien i Skövde släpps den 16 december på handboll.ebiljett.nu.

– ”Vi är nöjda över att Handbollslandslaget väljer att åter lägga en EM-kvalmatch i Skövde. Det är ett gott betyg till Skövde som arrangörsstad”, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Next Skövde bidrar till att Skövderegionen är välkomnande och attraktiv

Next Skövde är kommunens viktigaste redskap för att koordinera och positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar mer än i riket. Bolaget ska verka för att utveckla Skövdes attraktionskraft.