Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nordman firar jubileum med Sverigeturné!

Nordman är tillbaka – i år firar de 25 år med albumet ”Tänk om” som släpptes i oktober. I vår väntar en omfattande Sverigeturné med konserter där Mats Wester och Håkan Hemlin berättar sin händelserika historia varvat med musik.

Håkan Hemlin har aldrig sjungit bättre och Mats Wester aldrig skapat bättre musik.

”Vi är ju mer ett liveband egentligen. Det ger oss en otrolig energi att möta publiken. En stor del av dem blev våra fans redan som barn, i dag har de med sig sina egna barn,” berättar Mats. ”Det blir mycket allsång, texterna har betytt så mycket för så många.”

Mycket handlar med andra ord om att återvinna det gamla samtidigt som Nordman är måna om att skapa något helt nytt och fräscht. I oktober släppte de nya albumet “Tänk om”.

”Det här med recycling är något som vi tycker är viktigt, inom alla områden”, säger Mats. ”Man skulle nog kunna säga att vi återvinner oss själva.”

Det hinner hända mycket på 25 år. Och kanske är det först nu som Nordman verkligen hittat hem. De har borstat av allt vägdamm, lyft blicken och tittat framåt men också inåt. Och någonstans där, i korsningen av gammalt och nytt, återupptäckte de glädjen till musiken och den långa vänskapen. Nordman slog igenom stort i mitten av 90-talet med sin unika blandning av pop, rock och folkmusik. Debutalbumet ”Nordman” och hitlåten ”Vandraren” fick ta emot Rockbjörnar för Årets skiva respektive Årets låt. Duon har varit med i Melodifestivalen vid två tillfällen, 2005 och 2008.

Under hösten har Nordman firat sitt jubileum med två speciella kvällar på Cirkus i Stockholm och på Stora Teatern i Göteborg. Nu går resan vidare ut i landet.

Här ser du Nordman våren 2020:

18/3 Vara Konserthus

19/3 Värnamo, Gummifabriken

20/3 Kristianstad, Kulturkvarteret

27/3 Bollnäs Kulturhus

28/3 Östersund, Folkets Hus

29/3 Gävle Konserthus

2/4 Nyköping, Culturum

3/4 Kungsbacka Teater

Biljetter finns ute nu på unitedstage.se