Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Astrid Lindgrens Värld nådde drömgränsen!

Under flera års tid har man varit nära, nära, men inte riktigt nått fram. Men i år var det äntligen dags för Astrid Lindgrens Värld att nå drömgränsen en halv miljon besökare. Dessutom slogs det nya rekordet med god marginal. När parken stängde för året den 3 november, efter den sista dagen av Höstlovsöppet, då hade Astrid Lindgrens Värld räknat in hela 537 241 besökare under säsongen 2019. Detta innebar ett nytt fantastiskt besökarrekord som vida överträffade det satta målet på 500 000 gäster.

OBS! Klicka på bilderna för större format!

Även Astrid Lindgrens Näs har haft en god tillströmning under året som gått. Där landade siffran till slut på 40 585 besökare, en ökning med 5 % jämfört med föregående år.

Äntligen, får man väl brista ut i efter en sådan här säsong, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Vi har haft siktet inställt på detta en lång tid, och det är ett ihärdigt arbete av alla i verksamheten som har burit frukt. Det är tack vare våra medarbetares fina jobb, som vi lyckas göra våra gäster till ambassadörer som talar gott om oss, vilket i sin tur lockar hit nya besökare. Ytterligare faktorer som bidrog till årets noteringar var också att vi tidigarelade marknadsföringen då våra gäster planerar och bokar sin vistelse långt i förväg. Sedan var vädret också på vår sida såklart, om man jämför med det varma fjolåret.

Nya mål inför nästa år

Trots att en milstolpe uppnåtts för Astrid Lindgrens Värld så finns det ingen anledning att slå sig till ro. Inte minst med tanke på att det nästa år presenteras en stor nyhet i parken när man firar att berättelsen om Pippi Långstrump fyller 75 år.

Den nya Villa Villekulla-miljön hoppas vi givetvis kommer att locka ännu fler gäster till oss, säger Joacim Johansson.

Vår kapacitet kommer att öka ordentligt och det är viktigt för att våra gäster ska få de fina upplevelserna av parken även fortsättningsvis. Investeringen i den nya Villa Villekulla-miljön uppgår till 50 miljoner kronor. Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs, tror på bra synergieffekter för båda besöksmålen under 2020 och framåt.

”Vi har ett bra och varierat program på Näs som gör att det finns anledning även för en lite äldre målgrupp att ta sig till Vimmerby”, menar hon. Vi har stora förhoppningar inför det nya året och givetvis siktar vi ännu högre då!

OM

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 500 000 besökare, varav drygt 30 procent ifrån utlandet. Parken har öppet från maj till augusti och helger i september, samt under svenska höstlovet. Under högsäsongen har Astrid Lindgrens Värld cirka 470 medarbetare, varav 125 arbetar inom teaterverksamheten. Astrid Lindgrens Värld AB omsatte år 2015 186 miljoner kronor. Astrid Lindgrens Värld är ett fristående aktiebolag, som ägs till 91 % av Salikon förvaltning AB och 9 procent av Vimmerby kommun.