Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Världseliten inom taekwondo gör upp i Helsingborg

Internationella mästerskap i taekwondo på Helsingborg Arena 18-23 februari 2020. 

Den 18–23 februari 2020 möts världens främsta taekwondoutövare på Helsingborg Arena för två internationella mästerskap. Först ut är tävlingen Presidents Cup. Därefter avgörs Sveriges första G1 tävling – Helsingborg Open i taekwondo.

Bakom arrangemanget av de två prestigefyllda tävlingarna står Helsingborgs lokala taekwondoförening Tian Dao och Helsingborg stad. 2018 arrangerades ett välbesökt SM i staden och hösten 2019 avgjordes U21 EM i taekwondo på Arenan. Genom att bjuda in till två världstävlingar under en och samma vecka höjs ribban nu ytterligare.

– ”Vi har organiserat flera stora tävlingar genom åren. Erfarenheterna från de tidigare arrangemangen är värdefulla när vi nu väljer att anordna två världstävlingar på en vecka. Det är oerhört roligt att kunna erbjuda två stora mästerskap i följd och vi hoppas på tävlande från hela världen”, säger Pernilla Farmakas Westphal, tävlingsgeneral från Tian Dao.

Att Helsingborg Open i taekwondo är en G1 tävling innebär att resultaten i mästerskapet ger internationella rankingpoäng. Tävlingen är den första G1 turneringen som arrangeras i Sverige vilket väntas bli ett starkt dragplåster till startfältet.

Taekwondo är en kampsport som ställer höga krav på taktik, strategi och explosiv snabbhet. Med sitt fartfyllda tempo och precisa rörelsemönster beskrivs taekwondo ofta som en väldigt publikvänlig sport. Sedan år 2000 är taekwondo en officiell OS-gren.

Biljetter köps i entrén.

NÄR: Presidents Cup i taekwondo 18–21 februari 2020
Helsingborg Open i taekwondo 22-23 februari 2020

VAR: Helsingborg Arena

 

Helsingborg Arena – Ett hus. Tusen upplevelser!

Njut av en stjärnspäckad show och landets främsta artister, heja fram favoritlaget och gå på konferens. Helsingborg Arena är en plats som sjuder av liv och rörelse från året om. Med service i toppklass, trevlig miljö och promenadavstånd till centrum är Arenan en perfekt mötesplats för alla åldrar. Köp snacks och fika i våra välfyllda kiosker och låt kvällen börja i Restaurang Dahlberg som erbjuder svalkande drycker och vällagad mat av utvalda råvaror.

Köp biljetter och läs mer om våra evenemang på www.hbgarena.se