Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Kock’n’roll när Tinder används för rekrytering!

Linnea förenar nytta med nöje och letar kockar mellan egen jakt på Tinder

Linnéa Ritter, rekryterare på Sasongspersonal.se, har börjat använda dejtingdjungelns största aktör, Tinder, som rekryteringsverktyg. ”Killarna blir glada för att vi matchat och sen nyfikna över mitt förslag”, säger hon och ler.

Som rekryterare är innovation och kreativitet ett måste för att alltid ligga i framkant i rekryteringsprocessen och särskilt med den kockbrist som råder i hela landet. Linnéa Ritter på Sasongspersonal.se upptäckte att det fanns mycket kökspersonal på Tinder och bestämde sig för att testa om det gick att rekrytera dem. -“Min multitaskingnerv kickade igång efter en tids närvaro på Tinder. Varför inte kombinera nytta med nöje!”, berättar Linnéa.

Hon avslöjar att många blir överraskade och känner att det är för bra för att vara sant, både jobbförslag och en härlig matchning. “Eftersom jag skriver på ett transparent och ödmjukt sätt så tas det emot bra. Många svarar att de ska gå in och göra en ansökan eller åtminstone spana in vår hemsida”, berättar Linnéa.

Rekryteraren tycker det är charmigt när killarna även lite smidigt undrar vilken typ av mat som skulle få hennes mage att spinna och hjärta att klappa.

När Linnéa får frågan huruvida speciellt kockarna framhäver sina köksskills på dejtingappen svarar hon skämtsamt: –”Nja, det känns som att de tycker att deras yrkestitel och profilbild i skinnförkläde framför en snajdig uppläggning räcker för att sälja in sig hos tjejerna, haha.”

Enligt Linnéa är det i övrigt en hel del killar från andra branscher som inte är blyga med att skriva en CV-liknande text i sin profil, så det finns onekligen kandidater för olika yrken på Tinder.

På frågan om dejtingappar kan bli ett framtida rekryteringsverktyg svarar hon: -”Nej det tror jag inte. Primärt tycker jag att Tinder ska användas som en rolig och flörtig app. Men så klart, trillar man på kompetenta och intressanta profiler som vi på Sasongspersonal.se kan matcha med det perfekta jobbet, då tar jag chansen!”

Sasongspersonal.se rekryterar inom hela besöksnäringen – tillsvidare, extra och säsong. Under snart tre år har man utarbetat ett digitalt och kostnadseffektivt arbetssätt som snabbar på rekryteringarna inom den viktiga tillväxtbranschen. Företaget rekryterar över hela Europa. Bland kandidaterna finns både chefer och medarbetare.