Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vinterpaddling genom Kaitum Fjällurskog

Ni som följt oss på HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se under de mer än tio år vi existerat, känner säkert till att vi själva har följt och blivit inspirerade av många unika människor som Annelie Pompe, Annelie Utter, Jonna Jinton, Tamara (på Upzone) Världscyklisten, Lars Bengtsson ( Lost cyclist.com), Aron Andersson (killen som bestigit bland annat Kebnekaise, med sin rullstol) med flera. Då och då hittar vi nya äventyrare, nya personer som ger oss en känsla av en sådan där ”aha-upplevelse”. Som gjort den där resan eller det där äventyret som vi tror att våra besökare gärna vill ta del av. Om de nu inte redan känner till honom eller henne!

I alla fall har vi fått förmånen att skriva om en kille som gett det där med vildmarksäventyr ett ansikte. Vi har själva sett ett par av hans egenskapade filmer. Bland annat än där han kommer paddlande långt inne i vildmarken och möter en brunbjörn som står på stranden av älven och kikar på honom medan han paddlar förbi. Snacka om närkontakt med det vilda!
Peter Persson,  är en fyrtioårig äventyrare, vildmarksentusiast och filmskapare. En man som verkligen älskar allt som har med vildmarksäventyr att göra. Ända sen han var liten har han haft en väldigt stark upptäckarglädje i sig och har alltid känt en väldigt stark dragningskraft till den storslagna naturen.

Genom åren har Peter hunnit med att genomföra några av sina största drömmar. Bland annat skidat över Svalbard, paddlat ensam genom norra Kanada och Alaska, vandrat genom regnskogen på Tasmanien, spenderat mycket tid i våra Skandinaviska vildmarker mm. Kika in på Peters egen hemsida som kan ge dig inspiration och nyttiga kunskaper i form av spännande filmer, vackra bilder och blogginlägg om våra sista vildmarker runt om i världen. Kanske kan Peter även inspirera dig till att våga genomföra någon av dina egna drömmar, oavsett vilka drömmar det handlar om.

PREMIÄR 28 DECEMBER 2019
Filmen av och med Peter; Vinterpaddling genom Kaitum Fjällurskog

Kaitum fjällurskog innehåller vidsträckta barrskogar, våtmarker och lågfjäll. Naturreservatet ligger mellan Kalix och Kaitum älvar och är mycket rikt på sjöar och vattendrag. Jag och Fredrik paddlade Vuottasjohka och Vuotnajohka, som rinner mellan Sjisjka sameviste och Kalixälven. Det var tänkt som en sista barmarkstur men vintern hade redan kommit för att stanna.

PETER PERSSON´S LÄNKAR TILL SINA SOCIALA MEDIA!
• Instagram: @inivildmarken https://www.instagram.com/inivildmarken/
• Facebook Page – https://www.facebook.com/inivildmarken/
• Blog: http://inivildmarken.se/

► STÖTTA PETER´S PROJEKT
https://paypal.me/inivildmarken
Ditt stöd hjälper Peter att skapa fler fantastiska filmer!BOKA ETT FÖREDRAG MED PETER

Vill du veta hur det är att färdas genom världens sista vildmarker? Nu kan ni boka Peter för ett inspirationstillfälle på 45-60 minuter i samband med konferensen, kick-offen, för en skolklass eller för dina vänner och föreningen. Du kan välja bland fyra olika föredrag: ”Så planerar du ett drömäventyr”, ”Ensam genom Kanadas vildmark”, ”Tasmanien – den vilda ön” eller ”De stora skogsäventyren”.
Peter´s mailadress hittar du inne på hans hemsida här!


PREMIÄR 28 DECEMBER 2019

Filmen av och med Peter; Vinterpaddling genom Kaitum Fjällurskog”

Kaitum fjällurskog innehåller vidsträckta barrskogar, våtmarker och lågfjäll. Naturreservatet ligger mellan Kalix och Kaitum älvar och är mycket rikt på sjöar och vattendrag. Jag och Fredrik paddlade Vuottasjohka och Vuotnajohka, som rinner mellan Sjisjka sameviste och Kalixälven. Det var tänkt som en sista barmarkstur men vintern hade redan kommit för att stanna.