Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bästa året någonsin på Tekniska – 387 697 besökare under 2019!

Med nyöppnade spelvåningen Play Beyond Play, den internationella turnépremiären av Science Museums Robots och ett brett programutbud har Tekniska lockat en rekordpublik. 387 697 personer besökte museet under 2019, fler än något tidigare år och en ökning på nära 20% från året innan.

Sedan öppnandet av utställningarna Play Beyond Play för drygt ett år sedan och Robots i juli har Tekniska haft rekordpublik – till och med mitt i sommaren som vanligtvis är lågsäsong. När dörrarna stängdes på nyårsafton var det klart att museet gjort sitt bästa år någonsin. Tekniska omfattas inte av den fria entrén till statliga museer.

Det är fantastiskt att se att så många nya besökare hittat hit och att fler och fler kommer tillbaka. Det är viktigare nu än någonsin att satsa på barn och ungas intresse för teknik och vetenskap och den här responsen visar att vi är på rätt spår, säger Peter Skogh, museidirektör.

Att vi överträffar våra högt satta mål betyder förstås mycket för oss på Tekniska museet. Vi återinvesterar allt i verksamheten och med förra årets besökssiffror har vi nu möjlighet att öka utbudet med några riktigt spännande upplevelser under 2020 och framåt, säger Peter Skogh.

Förutom Tekniskas rekordsiffror till huset har museet också gjort stora satsningar på att nå grupper som vanligtvis inte besöker museer eller science centers. Med en turnerande Maker Tour har nära 4 000 barn i Stockholms förorter och deras lärare fått möjlighet att prova på programmering och stärka sin digitala kompetens. Andra Maker Tour-bussar turnerar till skolor i Kronobergs och Gävleborgs län.Sammanlagt når Tekniska ca 13 000 skolelever runt om landet och ca 50 000 på museet i Stockholm.

Tekniska museet – alla små geniers favoritställe
Tekniska museet verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap – med sikte på innovation och entreprenörskap för en hållbar framtid. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Tekniska museet är Sveriges största tekniska museum och hade 387 697 besökare 2019.

Tekniska museet är en del av Royal Djurgården, Skandinaviens främsta attraktion och ett besöksmål i världsklass. Tillsammans välkomnar Djurgårdens attraktioner över 15 miljoner besökare årligen.

Lämna ett svar